Türkiye için hep birlikte! Özlem Denizmen yazdı

Özlem Denizmen, Posta gazetesindeki köşesinde deprem bölgesine yardım için Beşiktaş ile dostluk maçı yapan Atletico Madrid’in finansal okuryazarlığını yazdı.

İspanya’nın dünyaca ünlü futbol takımı Atletico Madrid, depremzedelere yardım için dün İstanbul’a geldi. ‘Together for Türkiye’ adıyla oynanan özel maçta Beşiktaş ile karşılaştı. İspanyol devinin yöneticileri, 6 Şubat’taki deprem afetinin ardından harekete geçip “Türk halkı için biz ne yapabiliriz?” diye düşünmüş ve başkanları Miguel Ángel Gil Marín’in, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk’i araması ile başlayan sürecin sonunda tüm geliri deprem bölgesine aktarılmak üzere, yaşıtı olan köklü kulübümüz Beşiktaş ile bir dostluk maçı oynanmasına karar verilmiş. Dün akşam gerçekleşen bu harika organizasyonun, bilet, yayın ve reklam dahil tüm geliri, deprem bölgesine aktarılacak.

Finansal okuryazar Atletico Madrid

Atletico Madrid son yıllarda transfer sezonlarında çok başarılı finansal hamleler yapıyor. Değeri artacak futbolculara yatırım yapıyor (yani her zaman söylediğim gibi sadece değeri artacak şeyler için borçlanıyor). En önemli futbolcusunu sattıktan sonra takım için en doğru yeni oyuncuyu buluyor, bu oyuncu satılan oyuncudan gelen paranın bir miktarıyla transfer ediliyor. Fernando Torres, Radamel Falcao, Sergio Kun Aguero, Diego Forlan, Diego Costa, Mandzukic bunlardan bazıları.

Türkiye’den yaptığı transferler arasındaki Arda Turan’ın Atletico tarihinde yeri ayrı. Galatasaray’dan transfer edilen Arda, Barcelona’ya transfer olana kadar bir lig şampiyonluğu, bir kral kupası, bir UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu ve bir UEFA Süper Kupa şampiyonluğu kazandı. Hiç fena değil.

Beşiktaş kadar tutkulu

26 Nisan 1903 tarihinde kurulan Atletico Madrid kimi futbol gözlemcilerine göre Avrupa’nın en ateşli taraftar kitlesine sahip. Tarihte kötü bir döneminde ikinci kümeye düşmesine rağmen o dönemde de hemen her maçını 40 bin taraftarın önünde oynamış.

Dayanışma ve desteğe devam

Böyle büyük bir afetin sonunda doğal ki ihtiyaçlar ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması meselemiz sürüyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde internet üzerinden https://afadyardimmarket.gov.tr/products adresine giderek, yardım yapmak istediğiniz ürünleri ve miktarlarını seçip, doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.

Sitede, bebek seti, çadır, kuru gıda kolisi, gıda kolisi, uyku tulumu, hijyen kolisi, battaniye, hatta evcil ya da sokak hayvanları için mama bile var. 150 liradan başlayıp 1.200 liraya kadar oluşturulmuş paketlerle tek tuşla direkt ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabiliyor.

Nişanlıya sorulması gereken sorular! Özlem Denizmen yazdıNişanlıya sorulması gereken sorular! Özlem Denizmen yazdıÖzlem Denizmen, Posta gazetesindeki köşesinde nişanlılık ve düğün hazırlığı yapacak olanlara çok önemli tavsiyelerde bulundu.

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800