Zenginlerin uyguladığı finansal alışkanlıklar!

Zengin insanların paralarını nasıl yönettiklerine dair çok şey öğrenebilir ve onların bazı iyi alışkanlıklarını kendi hayatlarınıza uygulayabilirsiniz. İşte herkesin kendi finansal hayatına uygulayabileceği zenginlerin para alışkanlıkları:

Para yönetimi söz konusu olduğunda, aklınızda birçok soru olması çok doğal: Kredi kartı borcumu nasıl ödeyebilirim? Birikim hesabımda ne kadar para olmalı? Doğru yatırımı nasıl yapmalıyım veya yatırım yapmalı mıyım gibi soruları sürekli kendinize soruyor olabilirsiniz?

Ancak kişisel finans tamamen kişiseldir ve bazen bu soruların cevapları basit olmayabiliyor. Bir kişi için işe yarayan bir başkası için işe yaramayabiliyor.

Yine de zengin insanların paralarını nasıl yönettiklerine dair çok şey öğrenebilir ve onların bazı iyi alışkanlıklarını kendi hayatlarınıza uygulayabilirsiniz. İşte herkesin kendi finansal hayatına uygulayabileceği zenginlerin para alışkanlıkları:

Aşırı harcama yapmazlar

Milyonerlerin bile tutumlu harcama alışkanlıkları olduğunu söyleyebiliriz.

Örneğin, yeni bir tane satın almak yerine ikinci el araba satın alabiliyorlar. Tatile giderken iyi fırsatları değerlendiriyor ve ona göre hareket ediyorlar. Sürekli cep telefonlarını da yenilemiyorlar.

Geleceğe yatırım yaparlar

Harcamalarına göre değil, birikim hedeflerine göre bir bütçe oluşturuyorlar. Maaşlarını doğrudan birikim hesabına transfer ederek, gelecek finansal hayatları için ödeme yapıyorlar.

Önce birikim yaparak hem uzun hem de kısa vadeli birikim planlarının zaten halledildiğini bilmenin rahatlığıyla arta kalanları özgürce harcayabiliyorlar.

Tüm tasarruf planlarını aktif tutmak ve bunları yıllık bazda artırmak için her türlü çabayı gösteriyorlar. Hedefleri dışında hiçbir şey için harcama yapmıyorlar.

Acil durum fonu bulundururlar

Acil durum fonunun beklenmedik masraflar için kısa vadede kullanabilecekleri nakit stoğu olduğunu çok iyi biliyorlar. Ve bunu iyi değerlendiriyorlar. Finansal uzmanlar genellikle acil durum fonunda üç ila altı aylık yaşam masraflarınızı ayırmanızı önerir. Fakat bu zenginler için  altı ila dokuz ay arasında bir süre. Ancak seçeceğiniz birikim miktarı, kişisel gelirinize ve konfor seviyenize bağlı. Muhtemelen ne kadar birikim yaptığınız kadar nerede ne birikim yaptığınız için de önemli.

Borca girmeme konusunda stratejiktirler

Zenginler değeri hızla düşen bir şeye yıllarca faiz ödemekten kaçınmak için araba veya tekne gibi şeyler için borç yapmamaya çalışıyorlar.

Tabii ki zenginler daha fazla harcanabilir gelir ve kaynaklara sahip olarak sizden 1-0 önde başlıyor.  Fakat birikiminizin miktarı değil, paranızı yöntem şekliniz her zaman daha önemli. Eğer paranızı doğru bir şekilde yönetmeyi öğrenir ve bunu alışkanlığa döndürürseniz, bu sizin için büyük bir başarı olur. Bununla birlikte, bu finansal alışkanlıklar gayet basit ve herkesin izleyebileceği adımlardır.

Kendi finansal yolculuğunuzda nerede olursanız olun, akıllı para alışkanlıklarını erkenden oluşturmanız, paranızı harcarken, biriktirirken ve yatırım yaparken size yardımcı olabilir.

Gelecek Kaygısını Önlemek İçin Ne Yapmalı? Özgür Demirtaş gelecek kaygısı olanlar el kaldırsın diyor! Peki yaz siz, geleceğiniz için endişe duyuyor musunuz?

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800