Tanzanya Asgari Ücret 2023

Tanzanya pek çok ülkeye göre ekonomik açıdan oldukça geri plandadır. Peki, Tanzanya’da asgari ücret ne kadardır? Tanzanya’da asgari ücret kaç TL’dir? Tanzanya’da ortalama maaş ne kadardır?

Güncelleme:

Yurt dışında yaşamayı düşünenler ilk olarak, ülkelerin asgari ücretlerine bakıyorlar. Ülkelerin asgari ücretleri, ülkenin yaşam standardını ve refah seviyesini gösterir. Bu haberimizde Afrika’nın tam ortasında bulunan Tanzanya'nın 2023 yılı asgari ücreti hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Tanzanya asgari ücret ne kadar?

Tanzanya asgari ücreti 2023’de 220 dolar olmuştur. Bu rakam 513.040,00 Tanzanya Şilinine tekabül etmektedir. Tanzanya asgari ücreti, Türkiye ile karşılaştırıldığında ekonomik durumunun oldukça düşük olduğu görülmektedir.

Tanzanya asgari ücreti kaç TL?

513.040,00 Tanzanya Şilini olan Tanzanya asgari ücreti, Türk Lirası olarak hesaplandığında 3.500-3.600 TL denk gelmektedir.

Tanzanya’da ortalama maaş ne kadar?

Tanzanya’da asgari ücretin 220 dolar olduğunu söylemiştik. Fakat çoğu çalışan Tanzanya’da asgari ücretten fazla maaş almaktadır. Tanzanya’da ortalama maaş 350 dolar kadardır. Tanzanya’da alım gücü çok düşüktür.

Yorumlar
Kalan Karakter 800