İş görüşmesinin iyi geçtiğini gösteren işaretler

İş görüşmesinin iyi geçip geçmediğini nasıl anlayacağınızı biliyor musunuz? İşte iş görüşmenizin başarılı geçip geçmediğini anlamanızı sağlayacak bazı ipuçları…

Güncelleme:

İş görüşmesine giden kişiler genellikle streslidir. Kişi sorulan soruları doğru ve kendinden emin bir şekilde cevaplasa bile, bazen öyle zamanlar olur ki görüşmenin iyi geçip geçmediğini anlayamaz. Peki böyle durumlarda ne yapılmalı? Görüşmenin iyi geçip geçmediği nasıl anlaşılır? 

İşte size görüşmenizin olumlu olduğunu gösteren bazı ipuçları...

İşle ilgili sorular sorulması

Mülakatı yapan kişinin size işle ilgili soru sorması ya da başka nerelerle görüştüğünüzü sorması iyiye işarettir. Bu soruları sormuyorsa ya da diğer şirketlere ilginizi merak etmiyorsa işe alınma ihtimaliniz düşüktür.

İkinci mülakat daveti

Mülakatın olumlu geçtiğinin bir diğer göstergesi de ikinci mülakat davetidir.

Mülakatın uzun sürmesi

Mülakatta geçirilen süre uzunsa ve sorulan sorular fazlaysa, mülakatı yapan kişi sizi tanımaya çalışıyordur. Bu da olumlu bir işarettir.

 

Ayrıntıların anlatılması

Mülakatı yapan kişinin işle ilgili ayrıntıları anlatması, günlük sorumluluklara değinmesi iyiye işarettir. Görüşmeci eğer önemli ayrıntılara giriyorsa, yetenekleriniz konusunda ikna olmuş demektir.

İş görüşmesinin iyi geçtiğini gösteren işaretler resim: 0

Görüşme sırasında onay almak

Görüşme sırasında, mülakatı yapan kişi cevaplarınıza olumlu yanıt veriyorsa iyiye işarettir.  Örneğin; “harika yanıt”, “kesinlikle doğru”, “ tam aradığımız cevap” gibi yanıtlar, görüşmenin iyi geçtiğini gösterir.

İletişim bilgilerinin verilmesi

Mülakatı yapan kişinin size bir kartvizit veya kendisine ulaşmak için bir e-posta, hatta bir cep telefonu numarası vermesi harika bir göstergedir.

Maaş konusunun açılması

Mevcut maaşın, geçmiş maaşın ve almayı umduğunuz maaş hakkında mülakat soruları da olumlu yönde fikir verebilir.

İş yerinin gezdirilmesi, personelle tanıştırılması

Ofiste mini bir tur atıp, personelle tanıştırıldıysanız bu da iyiye işarettir. Büyük oranda işe alındığınızı gösterir.

Etiketler İş Görüşmesi
Yorumlar
Kalan Karakter 800