İş görüşmesini nasıl lehinize döndürebilirsiniz?

İş görüşmelerine hazırlanırken dikkat edilmesi gereken birçok şey vardır. Kişilerin mülakatlarda gösterdiği tavır ve davranışlar mülakatın seyrini olumlu yönde değiştirebilir. Peki, görüşmenin seyrini olumlu yönde etkilemek ve mülakatı lehinize döndürmek için neler yapmalısınız?

Güncelleme:

İş görüşmeleri stresli ortamlardır ve genellikle kişiler mülakata girerken heyecanlanırlar. İşverenin sizi işe alması ve istediğiniz şartları sağlaması için yapmanız gereken birden çok şey vardır. Peki, iş görüşmesinin olumlu geçmesini sağlamak ve görüşmenin seyrini olumlu yönde etkilemek ve mülakatı lehinize döndürmek için neler yapmalısınız?

Kendi değerinizi bilin ve bunu gösterin

İşvereni, iş için en iyi aday olduğunuza ikna etmelisiniz. Bunu yapmak için önce kendinize inanmalısınız. Böylelikle kendinizi ve deneyimlerinizi daha özgüvenli bir şekilde anlatabilirsiniz.

İlk adımı özgeçmişinizi ayrıntılı olarak yazarak atabilirsiniz. Eğer kariyer değişikliği yapıyorsanız, geçmiş tecrübelerinizde bu işe uygun olanları ön plana çıkarmak mülakatı olumlu etkileyecektir.

Yaptığınız işleri götürün

Geçmişte aldığın sertifika ve belgeleri CV’ye link ekleyerek koymak sizi donanımlı gösterir. Örneğin; tasarımcıysanız yaptığınız işleri örnek olarak tabletinizden ya da çıktı alarak işverene sunmalısınız.

İş görüşmesini nasıl lehinize döndürebilirsiniz? resim: 0

Bilmediğiniz bir konu hakkında soru sorulduğunda…

Zor bir soru sorulduğunda, “Bilmiyorum” ya da “Hiç yapmadım” gibi cevaplar vermemelisiniz. Bilmediğiniz bir konu sorulduğunda, deneyimli olduğunuz başka bir şeye odağı kaydırmanız daha yumuşak cevap vermenizi sağlar.

Eksikleriniz konusunda, elinizden geldiğinizi yapacağınıza ve işinizde hızlı bir şekilde ilerleyeceğinize karşı tarafı inandırmalısınız.

Olumlu ifadeler kullanın

Eski işinizden neden ayrıldığınızdan bahsederken olumlu ifadeler kullanmaya özen gösterin.

Eski iş yerinizden ayrılmanız olumsuz bir nedene dayanıyorsa bunu tüm açıklığıyla anlatmamalısınız.

Deneyiminiz ya da becerileriniz birden fazla işe uyarlanabilir. Kendi değerinizi net bir şekilde ifade ederseniz, şansınızı o kadar artırabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800