Ev sahibi olmak isteyenlere 500 bin TL'lik müjde!

Ev sahibi olmak için birçok yolu deneyen vatandaşlara devletten destek! Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, detayları anlattı. İşte detaylar…

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlar programı kapsamında ev alacaklara 500 bin TL destek paketi açıkladı. Bu destek herkese verilmeyecek,  başvuru şartlarını Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz açıkladı.

Aslında 500 bin TL bir detay

Yılmaz, Bakanlık tarafından yapılan birçok farklı yardımın bulunduğuna dikkat çekerek; “Aslında 500 bin TL bir detay. Bunun dışında sosyal yardım niteliğinde birçok yardım yapılıyor. Bunlarla ilgili her yıl güncellenen rakamlar var. Burada güncelleme katsayısı memur maaş katsayısı üzerinden vatandaşlara açıklandı.

Kapsamlı ev onarımında 100 bin TL, prefabrik ev onarımında 300 bin TL destek var. 1 yıl içerisinde kaynak aktarımı yapılıyor.’’ dedi. Bununla beraber Bakanlık bünyesinden yapılan yardımları dile getiren Yılmaz,

‘’Sosyal yardım olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde toplamda 46 adet olmak üzere, aileye 13 adet, barınma ve gıda olarak 10 adet, engelli yaşlılara 5 adet, sağlık yardımı ile ilgili 7 adet, eğitim yardımı ile ilgili 11 adet desteği bulunmakta. Yardımların temel ortak noktası kural olarak gelir testine girilmelidir.’’ ifadelerini kullandı.

Kişi başı gelir asgari net ücretin 3’te 1’inin altında olması lazım

Konut desteği için gerekli birtakım şartların olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Gelir testi için kaymakamlık bünyesinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları var. Burada gelip gelir testi yaptırdığınız zaman hane içerisindeki kişi başı gelir asgari net ücretin 3’te 1’inin altında olması şartı var. Buradaki rakam da her sene güncellendiğinden dolayı şu anda asgari ücretimiz 17 bin TL olduğundu için bunun 3’te 1’i yaklaşık 5 bin 666 TL’ye tekabül ediyor.

Buradaki gelir 3’te 1’in altında ve kişi başına düşen kıstas olduğundan sebep bunu kendileri de hesaplayabilirler. Genel olarak buradaki vakfa başvurmak gerekiyor. Dikkat çeken bir diğer destek ise konut destek programı adı altında 500 bin TL veriliyor. Burada 500 bin TL eşi vefat etmiş olan, 18 yaş altında en az 3 çocuğu olanlara bu destek veriliyor. Desteğin fonu ise yerel yönetimlerden ve vatandaşlarla birlikte sağlanıyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800