Euro, dolar karşısında 4 ayın en yükseğinde

Euro, satış baskısı altındaki dolar karşısında son 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Güncelleme:

Euro, 10 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine çıkarak %0,22 değer kazandı ve 1,10298 dolar üzerinden işlem gördü. Şu an itibariyle ise 1,10242 seviyesinde alıcı buluyor.

Bu ay içinde Euro'nun dolar karşısında %1,2 değer kazanması, özellikle geçen hafta Fed'in faiz oranlarını indireceği beklentisiyle gerçekleşen büyük çaplı kazanımların bir yansımasıdır. Saxo analistleri, ABD'nin 2024 yılında faiz indirimine gideceğine dair güçlenen piyasa beklentilerinin, ekonomik verilerin etkisiyle doların değer kaybetmesine neden olduğunu belirtiyor.

Euro, dolar karşısında 4 ayın en yükseğinde resim: 0

Perşembe günü açıklanan ABD GSYH verileri, ekonominin üçüncü çeyrekte yıllık %4,9 oranında büyüdüğünü gösterdi. Ancak, WSJ anketine katılan ekonomistlerin %5,1'lik konsensüs tahmininin altında kalması, piyasada faiz indirimi beklentilerini destekleyen bir faktör olarak öne çıktı.

Saxo, yatırımcıların TSİ 16.30'da açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları verisine odaklandığını, çünkü bu verinin "Tatil sezonu başlamadan önce döviz piyasasını potansiyel olarak hareketlendirebilecek son önemli bilgi" olduğunu belirtti. 

Etiketler Dolar Euro
Yorumlar
Kalan Karakter 800