ECB üyesinden faiz indirimi için tarih açıklaması!

FED faiz indirimine ne zaman başlayacak? Analistler tarafından merakla beklenen ve takip edilen FED faiz indirimi piyasa dengelerini büyük oranda etkileyecek. FED’in faiz indirimine ne zaman başlayacağı ise hala muallak.

Güncelleme:

ECB üyesi Stournaras son açıklamalarında FED faiz indiriminin ne zaman başlayacağına dair bilgiler verdi. Özellikle altın piyasasını yakından etkileyeceği düşünülen FED faiz indiriminde perşembe günü açıklanacak Çekirdek Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi’nin (PCE) oranları da etkili olacak. ABD enflasyonunun düşüşü, FED’in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağı konuları hakkında ECB Yunan üyesi Stournaras bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...  

Faiz indirimi için en uygun vakit...  

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis Stournaras yaptığı son açıklamalarda ABD’de de enflasyonun yavaş seyrinin devam etmesi ve ücret verilerinin destekleyici olması durumunda ilk faiz indirimi için en uygun vakti "Faiz indirimi için en iyi zaman ilk yarının sonu olabilir" ifadeleri ile belirtti.  

Açıklamalarının devamında Enflasyon Aralık tahminlerimizden daha hızlı yavaşlıyor ve büyük ihtimalle bu yılın sonbaharında %2'lik enflasyon hedefimize yaklaşacağız dedi. Bununla beraber Japonya’nın enflasyonuna değinen Yannis Stournaras, yakın zamanda müzakere edilen ücretlerdeki hafif yavaşlamanın cesaret verici olduğunu belirtti. Bununla beraber enerji maliyetleri de dahil olmak üzere genel maliyet gelişmeleri yakın vadede fiyat baskılarının daha da hafifleyeceğini gösterdiğinden, pek çok şeyin kar marjlarının gelişimine bağlı olacağını vurguladı.   

Yorumlar
Kalan Karakter 800