Coşkun Can Aktan kimdir?

Türk akademisyen, bilim insanı ve yazar olan Coşkun Can Aktan kimdir? İşte Coşkun Can Aktan'ın hayatı...

Güncelleme:

25 Ocak 1963 doğumlu olan akademisyen ve bilim insanı Coşkun Can Aktan, Sosyal Bilimler Araştırmaları Derneği’nin (SOBİAD) kurucusu ve Onursal Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Ankara Maliye Okulu’ndan 1979 yılında mezun olan Aktan, lisans ve yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamladı. 1987-1989 yıllarında, Yükseköğretim Kurulu eğitim bursu ile doktora tez çalışmalarını Kamu Tercihi Araştırma Merkezi’nde (Center for Study of Public Choice, George Mason University) sürdürdü. Bu merkezin direktörlüğünü,  Nobel Ekonomi Ödülü sahibi James M. Buchanan yaptığı için önemlidir. 1994-1995 yıllarında,  aynı araştırma merkezinde, Earhart Vakfı’ndan aldığı burs ile misafir araştırmacı olarak görev aldı.

Almanya’da, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ve Friedrich Naumann Vakfı araştırma bursuyla, Albert Ludwigs Üniversitesi (Freiburg Üniversitesi) Ekonomi Politikası Enstitüsü’nde; İskoçya Birleşik Krallık’ta, İngiliz Kültür Heyeti (British Council) araştırma bursu ile Edinburgh Üniversitesi, Uluslararası Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde;  Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) araştırma bursu ile Los Angeles’teki California Üniversitesi (University of California of Los Angeles:UCLA) Ekonomi Departmanı’nda ; Yükseköğretim Kurulu bursu ile Belçika’da Vrije Üniversitesi, Ekonomi ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde;  Kenya’da Mount Kenya Üniversitesi,  İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde misafir araştırmacı olarak çalışmalarda bulundu.

Aktan, e-arşiv, e-kütüphane çalışmalarının ilk yıllarında Türkiye’nin, sosyal bilimler alanında ilk ve en kapsamlı dijital bilgi arşivini sundu. Birçok ulusal ve uluslararası konferansın kuruculuğunu ve başkanlığını yaptı. 

Coşkun Can Aktan’ın Bazı Önemli Kitapları

  • Demokrasi Poliarşi ve Demarşi
  • Modernite’den Postmodernite’ye Değişim
  • Altyapı Ekonomisi Altyapı Hizmetlerinde Serbestleşme ve Özelleştirme
  • Çokuluslu Şirketler Global Sermaye ve Global Yatırımlar
Etiketler kimdir
Yorumlar
Kalan Karakter 800