Bankacılık devinden flaş altın tahmini!

Almanya’nın lider bankaları arasında yer alan Commerzbank yıl sonu altın tahmininde güncelleme yaptı. Ons altın fiyatının 2100 dolar olacağı tahmininde bulunan banka altın hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Güncelleme:

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Philip Jefferson yaptığı son açıklamada bankanın bu yılın sonlarına doğru faiz indirimine başlayacağını belirtti. Piyasa verilerinin sıkı sıkıya takip edildiği günlerde uzmanlar ise Fed'in Haziran'dan önce faiz indirimine başlamayacağında ortak fikirdeler.

ABD Merkez Bankası'nın parasal gevşeme politikasının başlama tarihindeki belirsizliğin devam etmesi tüm piyasa verilerini etkilemeye devam ediyor. 
 

Son olarak FED’in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağının belli olmaması üzerine Almanya'nın en büyük bankalarından Commerzbank altın tahmini güncelledi. Commerzbank ons altın için 2024 yıl sonu tahminin 2150 dolar seviyesinden 2100 dolara indirdi. Altının ons fiyatı şu sıra 2024 dolar seviyesinde. 

Güncel altın oranları!  

FED faiz indiriminin altın piyasasındaki etkisi oldukça büyük olacak. Bunun için yakından takip edilen bu durumun belirsizlik altın piyasasındaki hareketliliği devam ettiriyor. Bankalar ve analistler ABD Merkez Bankası'nın parasal gevşeme politikasının başlama tarihini merakla bekliyor. Peki güncel altın fiyatları ne? İşte altındaki son rakamlar;  

  • Haftanın son gününde gram altın 2023 TL seviyesinde. 
  • Kapalıçarşı'da ise altının gramı 2093 TL'den alınırken 2115 TL'den satılıyor. 
  • Çeyrek altın alış fiyatı 3450 TL, satış 3507 TL. 
  • Tam altın alış fiyatı 13798 TL, satış 13984 TL. 
  • Ata altın alış fiyatı 14093 TL, satıi 14302 TL.  
      
Yorumlar
Kalan Karakter 800