Altın yatırımcıları dikkat! Kuyumcular uyarıyor: Bu altınları alırken dikkatli olun

Kuyumcu sektörü temsilcileri, düşük fiyatlı olduğu için tercih edilen kesme altınının, ilerleyen dönemde bozdurulmaya çalışıldığında sorunlara neden olabileceği konusunda uyarıda bulunarak, altın yatırımlarında sertifikalı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Güncelleme:

Kuyumcu Erhan Şakar, son bir haftada gram altın fiyatlarında görülen yaklaşık 100 TL'lik artışa vurgu yaparak, "Son haftada gram altın fiyatları yaklaşık 100 TL civarında arttı. Yatırımcılar, dövizden daha yüksek getiri sağladığı için şu anda daha çok altına yöneliyor. Artan fiyatlar, daha fazla alımı teşvik ediyor. Altınını bozdurmak isteyenler ise fiyatların biraz daha yükselmesini bekliyor. Yıl sonuna veya seçimlerden sonraya kadar altının 3.500 TL'yi göreceği söyleniyor" sözlerini kullandı. 

Merdiven altı yerlere dikkat!

Şakar, "Merdiven altı" olarak adlandırılan yerlerde satılan kesme altının güvenilir olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Güvenilir altın almak isteyenler mağazalardan almalarını tavsiye ediyoruz. Merdiven altı dediğimiz yerlerden ucuza, kesme altın dediğimiz sertifikasız, garantisiz bilmediği altını almalarını tavsiye etmiyoruz. Çünkü kuyumcuya bozmak için geldiklerinde sıkıntı yaşayacaklar. Mağazacılar olarak kesme altın ne alıyoruz ne de satıyoruz. Bunlar atölyeler arası dönen altındır. Yatırımcının kesme altın denilen altını almasını tavsiye etmiyoruz. Ucuzuna kanıp kesme altın almasın. Sertifikalı garantili altını mağazadan alsın. Merdiven altı dediğimiz yerlerden ucuzuna kanıp almasınlar."

Ayrıca, altının gram fiyatındaki sürekli artışın dünya çapında ün kazanmış Trabzon Hasır bileziğini etkilediğine dikkat çeken Şakar, "Altındaki artış, Trabzon burmasını ve Trabzon hasırının fiyatını etkiliyor. Trabzon hasırı takım olarak 300, 400 ve 500 bin TL'ye kadar değişebilen kalınlıklara sahip olabilir. Son fiyatı bir öncekine göre 20-30 bin TL arttı" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800