ABD’li bankadan şok açıklama! Dolar o tarihte 3 TL birden düşecek!

ABD'nin köklü bankaları arasında yer alan Wells Fargo, yatırımcılarını dolara yapanlara kötü haberi verdi. Türkiye'de mevcut ekonomik şartların dolar/TL paritesinde ilerleyen günlerde 3 liralık bir düşüş olacağı yönünde değerlendirme yaptı. İşte detaylar…

Güncelleme:

Türkiye'de devam eden yüksek enflasyon ve TL'nin gün geçtikçe değersizleşmesi pek çok yatırımcıda kötü bir algıya sebebiyet verdi. Ancak ABD'nin önde gelen köklü bankalarından Wells Fargo bu düşüncenin aksi yönünde dolar kurunda düşüş yaşanacağı açıklamasını yaptı.

Sıkı para politikasının etkileri görülmeye başlandı

Türkiye’nin yeni para politikası döviz anlamında da kendini göstermeye başladı. Geçtiğiiz yıllarda üst üste gelen dolar artışları para politikasının da değişmesi ile birlikte bundan sonra yerini düşüşe bırakacak. Son olarak, ABD'nin köklü bankaları arasında yer alan Wells Fargo, yatırımcılarını dolara yapanlara kötü reçeteyi verdi. Türkiye'de mevcut ekonomik şartların dolar/TL paritesinde ilerleyen günlerde 3 liralık bir düşüş olacağı tahmininde bulundu.

Son olarak 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında ekonomi modelinde yaşanan köklü değişiklikler şu ana kadar dolar kurunda pekte etkili olamadı.

Seçimlerden sonra dolar kuru düşecek

ABD'li banka Türk lirasının ilerleyen dönemlerde dolar karşısında değer kazanacağını söyleyerek dolar kurunda 31 Mart seçimlerinin hemen ardından düşüş trendinin başlayacağını söyledi. Halihazırda 31.35 TL olan dolar/TL kurunun Mart ayı sonrasında düşüşe geçeceğini belirten Wells Fargo yatırımcılar bu tarihten itibaren dikkatli olması yönünde uyardı.

Bankanın yayımladığı zaman çizelgesi ve dolar kuru tahminlerini ise şu şekilde sıralandı:

  • 2024 Mart: 31,00
  • 2024 Haziran: 30,50
  • 2024 Eylül: 30,00
  • 2024 Aralık: 29,50
  • 2025 Mart: 29,00
  • 2025 Haziran: 28,50
Yorumlar
Kalan Karakter 800