Emekliliğe hazırlanırken bilmeniz gerekenler

Emeklilik döneminizi huzurla geçirmek için şimdiden gerekli adımları atıyor musunuz? Güvenli bir gelecek için paranızı birikim ve yatırım yaparak değerlendiriyor musunuz?

1 6 BAŞLAYIN:

40’lı yaşlarınızdasınız ve emeklilik ufukta görünüyor mu? Yoksa daha gençsiniz ve emeklilik döneminiz için şimdiden para biriktirmeye başlıyor musunuz? Erken yaşlarda emekliliğiniz için adım atıp tasarruf etmeye başlarsanız, zamanın gücünden yararlanırsınız ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz. 

2 6 NE KADAR?:

Emekli dönemi hakkında en önemli soru şu: Finansal açıdan güvende hissederek yaşamak için her ay ne kadar paraya ihtiyacınız var? Emeklilikten sonra koca bir hayat var ve o dönemde şimdiki gelirinizin en az yüzde 80’i kadar paraya ihtiyacınız olacak. Bu paraya sahip olmak için önceden hazırlık yapmak şart. Emeklilik için ne zaman birikim yapmak gerek? 

3 6 20’Lİ YAŞLARDA:

Aylık gelirinizin en az yüzde 10’unu, ailenizle yaşıyorsanız yüzde 25’ini biriktirin. Hedefiniz için de, emeklilik için de biriktirin. İleriki yıllarınızı güvence altına almaya erkenden başlayın. Bireysel Emeklilik Sistemi’ne geçin. Siz çalışırken paranız da çalışsın. En az 10 yıl ödeme ile 56 yaşınızı tamamladığınızda bu paranın ister tamamını alırsınız, ister aylık maaş olarak kullanırsınız. 

4 6 40’LI YAŞLARDA:

Emeklilik için biriktirmeye şu an başlayın. Bu yaşlarda takribi olarak emeklilik dönemi için şu anki yıllık gelirinizin iki katı kadar biriktirmek için plan yapın.

5 6 50’Lİ YAŞLARDA:

Kazancınız belli, huzurlu bir gelecek için yıllık gelirinizin dört katı kadar birikiminizin (gayrimenkul dahil değil) olması size güç verir.

6 6 TAKİP EDİN:

Hayatınızın bir haftasının neye mal olduğunu görmek için her gün harcamalarınızı takip edin. Bundan, aylık ve yıllık harcamalarınız hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800