Yüzde 13 artış: Borsa İstanbul yeni yıla hızlı başladı

2023'ün sonunda dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul, yeni yıla enerjik bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, yılbaşından itibaren gösterdiği yüzde 13'lük artışla, yatırımcısını enflasyona karşı koruma başarısını elde etti.

Güncelleme:

Borsa İstanbul, ocak ayında yatırımcılarına kazandırmaya devam etti. 2024 yılına Türk Lirası varlıklarının dalgalı bir seyirle başlamasıyla birlikte, Türk Lirası döviz karşısında değer kaybederken; tahvil faizleri ise yükseldi.

Yüzde 13 arttı

Borsa İstanbul cephesi ocak ayında güçlü bir performans sergileyerek yeni yıla etkileyici bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, yılbaşından itibaren yüzde 13'ten fazla bir artış gösterdi. Bu, yüzde 6 olarak öngörülen enflasyonun üzerinde bir performansla borsa yatırımcılarına yüzde 6'dan fazla reel kazanç sağladı.

Sadece BIST 100 endeksi değil, aynı zamanda yabancı kuruluşlardan gelen tavsiyelerin etkisiyle bankacılık endeksi de yükseldi. Ulaştırma ve BIST 30'daki artışlar da borsadaki genel yükselişi destekledi.

Ancak, borsa yatırımcıları için yılın geri kalanında merkez bankalarının politikaları önemli olacak. Yurt içinde, Merkez Bankası'nın para politikası ve mevduat faizleri gibi borsanın büyük rakipleri de yatırımcıların radarında olacak.

Yatırımcılar dışarda ise Fed'in uygulayacağı politikaları ve olası faiz indirimlerini takip edecek.

Etiketler BIST100 Yatırım
Yorumlar
Kalan Karakter 800