Yatırımcıyı nasıl etkileyebilirsiniz? Girişimcilere 7 kritik tüyo!

Girişimci, üzerinde çalıştığı projeyi yatırımcıya anlatamaması en büyük sorun olarak ortaya çıkıyor. Bu durum, projenin hayata geçebilmesi için gereken sermayeye ulaşılmasına da engel. İşte yatırımcıyı etkilemek isteyen girişimcilere yol haritası olacak 7 adım.

Doğru iletişim kurmak
Doğru iletişim kurmak

Yatırımcı, projeyi anlamak, gelecek vizyonunu kavramak, riskleri analiz etmek ister. Projenin şeffaf bir şekilde anlatılması çok önemlidir. Yatırımcıyla kurulan iletişim genelde elektronik posta aracılığıyla oluyor. Yazıya, gramere ve sunumun kalitesine önem verilmeli.

Toplantı saatine dikkat edin
Toplantı saatine dikkat edin

Toplantıya erken gelmek geç kalmak kadar pek hoş karşılanmaz. En etkilisi toplantı saatine zamanında katılmaktır. Online görüşme yapılacaksa ortamın sessiz olmasına özen gösterin. Kafe, AVM ve restoran gibi yerlerde görüşme yapmamanız daha iyi olur.

Rakamlara konusunda net olun
Rakamlara konusunda net olun

Yapacağınız sunumdaki rakamlara hakim olmanız etkinizi artıracaktır. Mantıklı bir şekilde açıklayamadığınız iyi hesaplanmamış rakamlar kredi kaybetmenize yol açabilir.  

Yatırımcı analizi yapmak
Yatırımcı analizi yapmak

Yatırımcının şirketinize baktığında gördüğü potansiyel, risk, hissettiği heyecan, katabileceği değer, verebileceği destek farklı olabilir. Bu nedenle farklı yatırımcı farklı şekilde değerleyebilir. Bu durumda en önemlisi yüksek değeri belirleyenden çok bu yolda yanınızda görmek isteyeceğiniz ortağı seçmektir.

Küresel düşünmek
Küresel düşünmek

Küresel pazarı hedeflemek, bu yönde ürün ya da hizmet geliştirmek, yatırımcıyı etkiler. Geleceğe odaklanan girişimcinin, radikal fikirleri somut etkiye dönüştürmek için değişime hızla uyum sağlamasında fayda vardır.

Güçlü bir ekip kurmak
Güçlü bir ekip kurmak

Değişime uyum sağlamak, girişimin büyümesinin vazgeçilmez unsurudur. Potansiyel zorlukları hızlı anlayabilmek ve buna cevap verebilmek önemlidir. Değişimi kucaklamaya istekli olan, uyum sağlayabilen, sürekli öğrenmeye ve büyümeye adayanlardan oluşan ekibe sahip olmak uzun vadeli başarıyı getirir.

Müşteri memnuniyeti
Müşteri memnuniyeti

Girişimci, ürün veya hizmetten daha çok müşteri ihtiyaçlarını yakından takip etmeli, memnuniyete odaklı iş anlayışına sahip olmalı. Müşteriden gelen geri dönüşleri iyi analiz ederek hizmetler geliştirilmelidir. Hizmeti ya da ürünü sürekli iyileştiren anlayışa sahip olmak pazar payından daha fazla  pay almaya katkı sağlar.

Yorumlar
Kalan Karakter 800