MOGAN Enerji ilk işlem gününde tavan oldu

#MOGAN koduyla Borsa İstanbul'da ticarete başlayan MOGAN Enerji, açılışta tavan fiyata ulaşarak hisselerini 12,46 TL'ye çıkardı.

Yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen yatırımcılarından MOGAN Enerji, halka arz sürecini başarıyla tamamladı. Bugün düzenlenen gong töreninin ardından MOGAN Enerji'nin halka arz edilen hisseleri, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

MOGAN Enerji'nin Borsa İstanbul'a güçlü bir talep ile giriş yaptığı bu süreçte, halka açıklık oranı yüzde 10,76 olarak belirlendi ve halka arz büyüklüğü 2 milyar 975 milyon 654 bin 550 TL olarak gerçekleşti. İş Yatırım ve TSKB liderliğinde oluşturulan konsorsiyum, şirketin halka arzına aracılık etti. Toplamda 3 milyon 646 bin 386 başvuru yapıldı ve bu başvuruların 3 milyon 502 bin 383'ü yatırımcı talepleriyle karşılandı.

MOGAN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Aygün, Borsa İstanbul'da #MOGAN koduyla işlem görmeye başlamalarını açılış seansıyla birlikte duyurdu. Aygün, bu önemli adımın heyecan verici olduğunu belirterek, şirketin gelecekteki büyüme potansiyeline güven duyduklarını ifade etti.

Yatırımcılara gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Aygün, şunları kaydetti:

"Orta ve uzun vadeli büyüme planlarımız açısından bize katkı sunacak bir süreç oldu. Halka arzla birlikte şeffaf ve istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürmek istiyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek ve Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için yerli ve yenilenebilir enerji yatırımlarına devam edeceğiz. Halihazırdaki portföyümüzün tamamı jeotermal, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi olmak üzere tümüyle yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor. Gelir çeşitlendirme fırsatı yaratan çok sayıda elektrik üretim santraline sahibiz. Dolayısıyla hem dünyadaki hem de Türkiye'deki çevreyle ilgili politikaların bu yönde ilerlemesi, bize büyük destek sağlıyor.

Etiketler mogan enerji
Yorumlar
Kalan Karakter 800