İslam Memiş’ten Ezber Bozan Uyarı: "Tek Başına Yeterli Değil!"
Altın fiyatlarındaki baş döndüren dalgalanmalar sürerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş'ten yatırımcıyı kritik bir açıklama geldi. Sadece 5 dakika içinde ons altın fiyatlarının 60 dolar birden savrulduğu bir piyasada, Memiş "2026 manipülasyon yılı olacak" diyerek yeni stratejiyi açıkladı.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone Olİşte altın yatırımcısının yol haritası ve o devasa yıl sonu beklentisi:
"Bir Gün Bile Artık Çok Uzun Bir Vade"
Piyasalardaki oynaklığın boyutuna dikkat çeken Memiş, küresel gelişmelerin dakikalar içinde fiyatları altüst ettiğini belirtti. Yatırımcıların güçlü bir psikolojiye sahip olması gerektiğini vurgulayan uzman, "Artık piyasalarda bir gün sonrası bile öngörülemez hale geldi" uyarısında bulundu.
Hedef Şaşırtıcı: Ons Altında 6.000 Dolar Beklentisi
Kısa vadeli baskıların kalıcı olmayacağını savunan İslam Memiş, iddialı rakamlarını paylaştı:
- Ons Altın: Yıl sonu beklentisi 5.800 – 6.000 dolar aralığı.
- Gram Altın: Dolar kurunun desteğiyle yükseliş potansiyelini koruyor.
"Altın Alıp Beklemek Yetmez, Sepet Yapın"
Ünlü uzmanın en dikkat çeken uyarısı ise portföy çeşitliliği üzerine oldu. "Altın tek başına yeterli değil" diyen Memiş, yatırımcılara şu "sepet" modelini önerdi:

- Gümüş, Euro (1,20 parite hedefi), Borsa (16.000 puan ve üzeri hedefi) ve sınırlı ölçüde kripto varlıklar.
Düğün Yapacaklar ve Borcu Olanlar İçin Alım Fırsatı
Piyasadaki sert geri çekilmelerin düğün yapacaklar ve altın borcu olanlar için kritik bir alım fırsatı sunduğunu belirten Memiş, bu seviyelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Yatırımcının 3 Altın Kuralı:
- Kısa vadeli işlemlerden kaçının: "Al-sat" değil, uzun vadeli hikayeye odaklanın.
- Sepet yapın: Tüm yumurtaları aynı sepete koymayın, varlıklarınızı çeşitlendirin.
- Enflasyon riskine odaklanın: Küresel enflasyonun kalıcı olduğunu unutmayın ve stratejinizi buna göre kurun.

NOT: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.