18-22 Eylül halka arz takvimi: Simit Sarayı halka arz oluyor!

18-22 Eylül tarihleri arasında halka arz olacak şirketler merak konusu. Geçen hafta ADGYO, HATSN ve REEDR halka arz sürecini tamamlamış, Simit Sarayı için ise halka arz hazırlıkları başlamıştı.

Güncelleme:

18-22 Eylül tarihleri arasında halka arz olacak şirketler merak konusu. Geçen hafta ADGYO, HATSN ve REEDR halka arz sürecini tamamlamış, Simit Sarayı için ise halka arz hazırlıkları başlamıştı. Borsada son zamanlarda şirketlerin halka arzlarına büyük ilgi gösteriliyor ve son halka arzlara 3 milyondan fazla kişi katıldı. Yatırımcılar, şimdi 18-22 Eylül halka arz takvimini ve hangi şirketlerin halka arz olacağını merak ediyor.

Simit Sarayı Halka Arzı için SPK Onayı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Simit Sarayı'nın üretim şirketi DMR Unlu Mamuller'in halka arzına onay verdi. SPK bültenine göre, DMR Unlu Mamuller, sermaye artırımı yöntemiyle yapılacak halka arz kapsamında şirketin sermayesi 75 milyon lira artışla 185 milyon liraya yükselecek. Halka arzda 1 lira nominal değerli hisse 10.24 liradan satılacak ve hisselerin tamamı satılması durumunda halka arz büyüklüğü 768 milyon lira, şirketin halka açıklık oranı yüzde 31.2 olacak.

18-22 Eylül halka arz takvimi: Simit Sarayı halka arz oluyor! resim: 0

Sermaye Artırımında Üç Şirkete Onay

 
SPK, ayrıca Sanko Pazarlama İthalat İhracat'ın 45 milyon lira, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 75 milyon lira ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 1 milyar 232 milyon 500 bin lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurularına onay verdi.

Borçlanma Aracı İhracı Başvurusu Onaylanan Şirketler

SPK, ayrıca bir dizi şirketin borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı. Bu şirketler arasında Doğan Trend Otomotiv, Türk Telekom, MLP Sağlık Hizmetleri, Smart Güneş Enerjisi, Sefine Denizcilik ve Tersanecilik, Garanti BBVA, Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii, Pınar Entegre Et ve Un Sanayii, Ünlü Menkul Değerler, Türkiye İhracat Kredi Bankası, Fiba Yenilenebilir Enerji Holding, Akbank ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği yer alıyor.

Etiketler Borsa halka arz
Yorumlar
Kalan Karakter 800