Kaliteli vakit geçirmek isteyenler için ücretsiz oyun platformları

Yükselen oyun fiyatlarına karşı, ücretsiz oyun platformları en iyi alternatif. Peki güzel vakit geçirmek için tercih edilebilecek en iyi ücretsiz oyun platformları hangileri?

1 6 My Abandonware
My Abandonware

Oyunların tamamen ücretsiz olduğu My Abandonware’ın özelliği retro oyunlara ulaşma şansı sunması. Oyun platformunda yer alan tüm içerikler, geliştiricilerin ücretsiz indirmeye izin verdiği oyunlardan oluşuyor. My Abandonware oyun arşivi oldukça geniş. 1500’e yakın ücretsiz oyunun bulunduğu platformda hesap açma zorunluluğu olmadan harika oyunlar indirilebilir. Need for Speed ve Warcraft ücretsiz indirilebilecek oyunlar arasında bulunuyor.

2 6 GOG

GOG oyun platformu, CF Projekt Red bünyesinde geliştirilmiş bir yer. GOG’un özelliği, ücretsiz ve yasal olarak indirilebilecek birbirinden güzel oyunları sunması. Ücretsiz oyun kampanyalarının çok yaygın olduğu GOG’da, oyunlara ek olarak film ve videolar da indirilebiliyor. İndirilen oyunlar doğrudan cihaza inmiyor ve GOG kütüphanesine ekleniyor ancak ücretsiz kullanımın bir süresi mevcut değil.

3 6 Epic Store

Dünyanın en büyük oyun stüdyolarından Epic Games’in oyun mağazası olan Epic Store, oyunlara ücretli ulaşılabilen bir yer olsa da Epic Store’un ücretsiz oyun indirme kampanyaları çok yaygın. Rakibi Steam’e karşı yerini korumak adına oyun platformunun ücretsiz oyun kampanyaları takip edilmeli.

4 6 Steam
Steam

Steam, dünyanın en büyük oyun topluluğu olarak ücretsiz indirilebilecek oyunlarla ilgili kampanyalara ulaşmanın kolay olduğu bir platform. Oyunların ücretsiz ve yasal olarak indirilmesi Steam’i öne çıkaranlardan. Steam’deki ücretsiz oyunlara erişmek için, platform içindeki ücretsiz oyun grupları takip edilebilir. GiveAways gibi 100 binden fazla üyesi olan gruplarda belli dönemlerde ücretsiz oyunlar paylaşılıyor.

5 6 Amazon Prime

Amazon’un abonelik servisi Amazon Prime’ın avantajları içinde Prime Gaming üzerinden ücretsiz oyunlara erişmek de yer alıyor. Dünyaca ünlü oyunların ücretsiz indirilebildiği platformda League of Legends’ın yanı sıra Valorant gibi oyunlar da bulunuyor. Prime hesabına sahip herkes, ücretsiz oyunları talep etme hakkına sahip. İndirilen oyunların en iyi yanı da, Amazon Prime hesabından çıktığınızda dahi ücretsiz olarak oynama keyfine devam edebilmek!

6 6 PC Game Pass

Oyun abonelik platformları oldukça yaygınlaştı ve bu platformların bazıları, ücretsiz oyunlarıyla da dikkat çekiyor. Xbox platformunda Game Pass platformunu geliştiren Microsoft, PC oyunları için de PC Game Pass’i geliştirdi. Microsoft bünyesinde yer alan FIFA 2022 ve Flight Simulator gibi oyunların yer aldığı Game Pass’te düzenli olarak her ay bazı oyunlar ücretsiz olarak sunuluyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800