Ümraniye Belediyesi'nden ilk kez üniversite kazanan gençlere 7 bin lira eğitim desteği

İstanbul’da Ümraniye Belediyesi, ilçede ikamet eden ve ilk kez üniversiteli olan gençlere 7 bin lira eğitim desteği vereceğini duyurdu.

Güncelleme:

Ümraniye Belediyesi, Ümraniye'de ikamet eden ve üniversite eğitimine başlayacak olan öğrencilere yönelik önemli bir eğitim destek programını hayata geçiriyor. Bu program kapsamında;

  • Üniversiteye başlayacak olan ve Ümraniye ilçesinde ikamet eden öğrencilere 7 bin lira eğitim desteği sağlanacak. Bu destek, üniversiteye giriş sınavlarını kazanarak kayıt yaptıran tüm öğrencilere bir defalık olarak verilecek.
  • Başvurular, 1 Aralık tarihine kadar Ümraniye Belediyesi resmi web sitesi üzerinden yapılabilir.
  • Bu eğitim desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, devlet veya vakıf üniversitelerinde herhangi bir örgün lisans programına kayıt yaptırmaları durumunda başvuruda bulunabilir.
  • Vakıf üniversitelerine kayıt yaptıracak öğrencilerden, yüzde 100 bursluluk şartı aranacak.

Başvurular, öğrenci belgesi ile belediyenin web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Sonuçlar, başvuruların değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından yine aynı web sitesi üzerinden duyurulacak.

İhtiyaç sahibi öğrencilere 750 liralık destek

Ayrıca, Ümraniye Belediyesi bu eğitim desteğinin yanı sıra, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde kaydı bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilere aylık 750 liralık bir destek daha sağlayacak. Bu aylık eğitim desteği 10 ay boyunca devam edecek ve başvurular da yine belediyenin resmi web sitesi üzerinden yapılabilecek.

Etiketler Burs Öğrenci
Yorumlar
Kalan Karakter 800