İBB'den 7 bin 500 TL'lik geri ödemesiz burs! İlk ödeme tarihi belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), "Genç Üniversiteli Desteği" programı kapsamında öğrencilere 7 bin 500 TL'lik geri ödemesiz destek sağlanacak.

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), "Genç Üniversiteli Desteği" programı kapsamında öğrencilere sağlanacak destek miktarında bir artışa gitme kararı aldı. İlk olarak 75 bin öğrenciye yönelik belirlenen hedef, şimdi 100 bin öğrenci olarak revize edildi. Cumhuriyetin 100. yılı çerçevesinde gerçekleştirilen bu artışla birlikte İBB, burs desteğini gençlere daha geniş bir kapsamda sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda, bu yıl "Genç Üniversiteli Desteği" projesi aracılığıyla öğrencilere 7 bin 500 TL'lik geri ödemesiz destek sağlanacak.

Geri ödemesiz ve faizsiz burs

Bu destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, başvurularını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "İstanbul Senin" uygulaması üzerinden gerçekleştirdi. Burs başvuru süreci 26 Eylül tarihinde başlamış ve 3 Kasım'da sona erdi. "Genç Üniversiteli Desteği" projesi kapsamında sunulan destekler geri ödemesiz ve faizsiz olarak verilmektedir.

Başvuru şartları arasında, öğrencinin ya da ailesinin İstanbul'da ikamet etmesi, devlet ya da vakıf/özel üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyor olması bulunmaktadır. Ayrıca, ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin yıl sonu başarı notunun 100 üzerinden en az 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması da başvuru kriterleri arasında yer almaktadır.

İBB burs ödemeleri ne zaman? 

"Genç Üniversiteli Desteği" ödemesi, aralık, şubat ve mart ayları olmak üzere toplamda 3 taksit halinde gerçekleştirilecek. İlk taksitin dağıtımına yarın (20 Aralık Çarşamba günü) başlanacak ve ödemeler gerçekleştikten sonra öğrencilere bilgi SMS'leri gönderilecek.

Etiketler Burs İBB
Yorumlar
Kalan Karakter 800