Eğitimde Yeni Dönem! Ortak sınav uygulaması ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin genel bilgi ve kapasitelerinin belirlenmesi amacıyla 3 farklı kulvarda sınav yapılmasına karar verdi. Ortaokul ve lise düzeylerinde yapılacak olan sınavların Türkiye geneli, il geneli ve okul geneli olarak yapılması kararlaştırıldı.

Güncelleme:

Türkiye genelindeki okullarda artık ortak sınav uygulaması başlayacak. Konu hakkında açıklama yapan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül “Yönetmelikle eğitimde yıllardır konuşulan konular yazıldı, yeni bir sınav getirilmedi. Okul öncesinden 12. sınıfa kadar sınıf içerisinde nasıl bir ölçme olmalı, bunu yeni mevzuatımızda tanımladık. Yönetmeliğin tamamına baktığınızda öğrenciye yeni yapılacak bir sınav yok. Yönetmelik ‘sınıf içi ölçme, okul sınavları’, ‘izleme araştırmaları’, ‘merkezi sınavlar’ ve ‘ölçme değerlendirme merkezleri’ olmak üzere dört temel esas üzerine oturtuldu.” dedi.

Sınav 3 aşamadan oluşacak

Sınavın özellikle 3 aşamadan oluşacağı ifade ediliyor. Bunlar Türkiye geneli, il geneli ve okul geneli olarak sınıflandırılıyor. Böylece öğrencilerin birbirleri arasındaki farkı görmesi ve durumunu net bir şekilde anlaması hedefleniyor. Sınavların ise zorluk kapsamında okulda diğer yapılan sınavlar kadar olacağından bahsediliyor. Bu durumda da öğrencilerin çok zorlanmadan kendi düzeylerini görebilmelerinin önü açılıyor.

Eğitimde Yeni Dönem! Ortak sınav uygulaması ne zaman başlayacak? resim: 0

Ortak sınav uygulaması ne zaman başlayacak?

Ortak sınav uygulamasının 2023 – 2024 öğretim döneminde yani bu yıl başlaması planlanıyor. Sınav takvimi henüz belli olmasa dahi öğrencilerin bir an önce sınavlar için hazırlıklarını tamamlaması da ön görülüyor. Bülbül tarafından yapılan açıklamada da bu yıldan itibaren öğrencilerin sınav haftası uygulamasına geçecekleri ifade edildi.

Etiketler sınav Öğrenci
Yorumlar
Kalan Karakter 800