2023 Polonya Asgari Ücret

Tarihi yerleriyle oldukça zengin kültüre sahip Polonya’da asgari ücret ne kadar? Polonya saatlik asgari ücret ne kadar? Polonya’da asgari ücret kaç zloty? Polonya’da asgari ücret kaç euro? Polonya’da asgari ücretle çalışan oranı ne kadar?

Güncelleme:

Ülkelerin ekonomik refah düzeylerine göre değişen asgari ücret miktarlarının 2023 yılında ne kadar olduğu merak ediliyor. Avrupa ülkeleri arasından en merak edilen ülkelerden olan Polonya'da 2023 yılı asgari ücret ne kadar? Polonya'da saatlik asgari ücret 2023 yılında ne kadar oldu gibi merak edilen soruları haberimizde cevaplandırdık.

Polonya’da Asgari Ücret Ne Kadar?

Polonya’da asgari ücret 2023 yılı itibariyle 3.490 PLN olmuştur. Çalışma alanının çok fazla olduğu Polonya’da; Demir-çelik, gıda, tekstil, cam sektörü, gemi yapımı, kimya alanlarında çalışılabilir.

Polonya Asgari Ücret Kaç Zloty?

Polonya’da asgari ücrete %15,9’luk bir zam gelmiştir. Diğer Avrupa ülkelerine göre düşük olan asgari ücret, Polonya’da 3.490 Zloty’dir.

Polonya’da Asgari Ücret Kaç Euro?

Polonya’da asgari ücret, Euro olarak hesaplandığında, 732 Euro’ya tekabül etmektedir.  Polonya’da asgari ücret Euro cinsinden saatlik olarak hesaplandığında ise, 4,78 Euro’ya denk gelmektedir.

Polonya Saatlik Asgari Ücret?

Polonya’da da çoğu ülkede olduğu gibi asgari ücret saat üzerinden hesaplanmaktadır. Polonya’da 3.490 Zloty olan asgari ücret saat olarak hesaplandığında 22,80 Zloty denk gelmektedir.

Polonya’da Asgari Ücretle Çalışan Oranı?

Polonya’da asgari ücretle çalışan oranı %12’dir. Asgari ücretle çalışabilmek için ülkede bazı şartlar yerine getirilmelidir. Bu şartlardan bazıları:

  • İşin önceden belli olması gerekmektedir.
  • İş bulduktan sonra, iş yerinden davetiye alınmalıdır.
  • İngilizce ve Lehçe dillerinden en az biri bilinmelidir.
  • Çalışma izni olması gerekmektedir.
  • Ülkeye girmek için çalışma izni almak gerekmektedir.

Polonya'da Asgari Ücretle Yaşamak! 

Polonya, dünya genelinde yüksek asgari ücretlere sahip ülkelerden biridir ancak asgari ücretin yüksek olması Polonya'yı dünya sıralamasında üst sıralara taşıyamamaktadır. Eğer Polonya'da yaşamayı ve çalışmayı planlıyorsanız, öncelikle yaşam maliyetlerinizi hesaplamalısınız. Bu nedenle, Polonya'da yaşamak için gereken masraflar hakkında size bir fikir verebilmek için, ev kiralarına bakmanız önerilir.

Polonya'da Yaşamak 

Polonya, 38,4 milyonluk nüfusu ve 312,696 kilometrekarelik yüz ölçümüyle Avrupa Birliği'nin en kalabalık 9. ülkesidir. Zengin bir kültüre sahip olan Polonya, tarihi kiliseleri ve müzeleri ile ünlüdür. Para birimi zloti olan Polonya'nın resmi dili Lehçe'dir ve Türkiye'ye yaklaşık 3 saatlik bir mesafede yer almaktadır. Polonya, 2004 yılında Avrupa Birliği'ne katılmış ve 11 Kasım 1918'den bu yana Polonya Cumhuriyeti rejimi ile yönetilmektedir. Polonya'da asgari ücret, devlet tarafından net olarak belirlenmekte ve çalışanların yaşam standartları, ülkedeki yaşam maliyetleri ve iş koşullarına göre değişebilmektedir.

Polonya'da Ev Kiraları Ne Kadar? 

Polonya'da şehir merkezindeki tek odalı bir dairenin ortalama aylık kirası 2.500 PLN (525 €) iken, şehir merkezi dışında bu rakam ortalama 2.000 PLN (420 €) civarındadır. Ayrıca, ortalama olarak 3 odalı bir dairenin şehir merkezindeki aylık kira ücreti 4.300 PLN (900 €) civarındadır. Şehir merkezi dışında 3 odalı bir dairenin ortalama aylık kirası ise 3.300 PLN (695 €) olarak belirlenmiştir.

2020'da Polonya Asgari Ücret Ne Kadardı? 

Polonya'da asgari ücret, Avrupa İstatistik Ofisi'nin verilerine göre 2019 yılında 2.377,59 Zloty iken, 2020 yılında 2.776,21 Zloty olarak belirlenmiştir. Bu verilere göre, Polonya'da asgari ücret 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla %16,8 oranında artış göstermiştir.

2021'de Polonya'da Asgari Ücret Kaç Zloyt'tu? 

Trading Economics'in 2021 yılı verilerine göre, Polonya'daki asgari ücret 3.000 Zloty seviyesine yükselmiştir. Bu rakam, 660,24 Euro, 779,80 ABD Doları veya 6.604,52 Türk Lirası'na denk gelmektedir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800