Gürcistan Asgari Ücret 2023

Türkiye’nin komşu ülkelerinden olan Gürcistan, yurt dışında çalışmak isteyenlerin tercih ettiği ülkelerden… Peki Gürcistan’da asgari ücret ne kadar? Gürcistan Asgari Ücret Kaç TL? Gürcistan Asgari Ücret Kaç Dolar?

Ülkeler arası farklılık gösteren refah düzeylerine göre değişen asgari ücret miktarlarının 2023 yılında ne kadar olduğu merak ediliyor. Komşu ülkemiz olan Gürcistan'da 2023 yılı asgari ücret ne kadar? Gürcistan'da saatlik asgari ücret 2023 yılı için ne kadar gibi merak edilen soruların cevabı haberimizde. 

Gürcistan’da Asgari Ücret Ne Kadar?

Gürcistan’da 2023 yılı asgari ücreti 750 Gürcistan Larisi’dir. Ancak alınan maaş, sektöre ve deneyime göre farklılık gösterebiliyor.

Gürcistan Asgari Ücret Kaç TL?

Türkiye’ye komşu ülke konumunda bulunan Gürcistan’da 750 Gürcistan Larisi olan asgari ücret, Türk Lirasına çevrildiğinde, ortalama 5.210 TL’ye tekabül ediyor.  İklim olarak Türkiye’den farkı olmayan Gürcistan, yaşamak için Türkler tarafından tercih ediliyor.

Gürcistan Asgari Ücret Kaç Dolar?

Gürcistan’da, 750 Gürcistan Larisi olan asgari ücret dolar olarak hesaplandığında ortalama 277 Dolar’a denk geliyor. Turizm yönünden de gelişmiş olan Gürcistan, yabancı turist de çekmektedir.

Gürcistan Asgari Ücret Kaç Euro?

277 Dolar’a denk gelen Gürcistan asgari ücreti Euro olarak hesaplandığında 262 Euro’ya denk gelmektedir.

Gürcistan’da Bazı Mesleklerin Aldığı Ortalama Maaşlar

  • Gürcistan’da Doktor Maaşı: 2.000 Dolar
  • Gürcistan’da Avukat Maaşı: 1.000 Dolar
  • Gürcistan’da Mühendis Maaşı: 1.200 Dolar
  • Gürcistan’da Garson Maaşı: 450 Dolar
  • Gürcistan’da Aşçı Maaşı: 600 Dolar
Yorumlar
Kalan Karakter 800