Faturalarınızı nasıl yönetirsiniz?

Bütçenin her adımında olduğu gibi faturaları ödemek için bir plana ihtiyacınız var. Ödemelerinizin üstesinden nasıl geleceğinizi, yüksek maliyetli masraflardan nasıl kurtulacağınızı öğrenin.

1 6 LİSTE YAPIN

Tüm faturalarınızın bir listesini yapın. Bu harcamalarınızı takip etmek için Moneye uygulamasını kullanabilirsiniz. Tüm faturalarınızı tek bir yerde görebildiğinizden emin olun. Bu, herhangi bir ödemeyi kaçırmadığınızdan emin olmanızı sağlayacak. Eğer bütçe yapmıyorsanız, bu liste bütçenizin temeli bile olabilir.

2 6 YENİ FATURALARI EKLEYİN

Yeni başlattığınız faturalarınızı da listenize eklemeyi ihmal etmeyin. Kaçırdığınız ödemeler varsa hizmet kesintisi yaşayabilirsiniz ve bir sonraki ödemenizde karşınıza gecikme cezası, üyelik açtırma ücreti gibi ek maliyetler çıkabilir. Ayrıca faturalarınızın doğru olduğundan emin olmak istersiniz. Faturalarınızı düzenli olarak gözden geçirmek masrafları kontrol altında tutmayı kolaylaştırır.

3 6 SON ÖDEME TARİHLERİNE DİKKAT EDİN

Faturalarınızın son ödeme tarihlerini takvimizde işaretleyin. Bu tarihler çok dağınık görünüyorsa son ödeme tarihlerini değiştirmek için ilgili kurumla konuşun. Böylece maaşınızı aldığınızda tüm ödemelerinizi yapabilirsiniz. Ayda bir kez oturup faturalarınızı ödeyeceğiniz bir zaman seçin. 

4 6 ÖDEME SÜRECİNİ KOLAYLAŞTIRIN

Faturalarınızı ödemenin stresini ve zaman baskısını ortadan kaldırmak için mümkün olduğunca otomatik talimat verin. Bu, fatura ödeme sürecini kolaylaştırmanıza yardımcı olur ve faturalarınızı zamanında ödemenizi sağlar. 

5 6 FIRSATLARI TAKİP EDİN

Çeşitli bankaların faturalarınızı, aboneliklerinizi o bankadan ödediğiniz durumlarda çeşitli kampanyaları oluyor. Daha az ücret ödemek, puan kazanmak gibi avantajları takip edin, değerlendirin.

6 6 KONTROL EDİN

Faturaları ödemeleriniz için otomatik talimat vermiş olabilirsiniz. Ancak bu, faturalarınızın kesin olarak ödendiği anlamına gelmez. Hesabınızda faturaları karşılayacak kadar para olduğundan, iki kez ücret alınmadığından veya yanlış bir tutarın tahsil edilmesi gibi herhangi bir hata yapılmadığından emin olmak için işlemleri takip etmeniz gerekir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800