Bulgaristan Asgari Ücret 2023

Türkiye’ye komşu ülke konumunda yer alan Bulgaristan’ın 2023 asgari ücret oranlarını sizler için araştırdık. Peki, Bulgaristan’da asgari ücret kaç leva? Bulgaristan’da saatlik asgari ücret ne kadar?

Güncelleme:

Asgari ücretler, ülkelerin ekonomik refah seviyesine göre belirlenmektedir. Avrupa ülkelerinde asgari ücret oranları genellikle fazladır. Türkiye’nin asgari ücretini hepimiz biliyoruz. Peki, Türkiye’ye komşu ülke konumunda yer alan Bulgaristan’da 2023 yılında asgari ücret ne kadar? Bulgaristan'da saatlik asgari ücret ne kadar?

Bulgaristan’da Asgari Ücret Ne Kadar?

Bulgaristan’da asgari ücret Ocak 2023 itibariyle aylık brüt  710 Bulgar Levası olmuştur.  Bu da Euro olarak hesaplandığında aylık brüt 363 Euro’ya denk gelmektedir.

Bulgaristan'da Doktor Maaşları Ne Kadar? 

Tıp Fakültesi öğrencileri veya yeni mezunları için yurtdışı seçenekleri mevcuttur ve Bulgaristan, doktor olmak isteyenler için cazip bir seçenek sunmaktadır. Bulgaristan'da doktorların aylık ortalama maaşı 7.760 leva olup, en düşük maaş 2.850 leva iken en yüksek maaş ise 13.100 leva'dır.

Bulgaristan Mühendis Maaşları 

Pandemi sonrası uzaktan çalışma süreçlerinin artmasıyla birlikte, Türkiye'deki mühendisler de yurtdışında çalışma fırsatlarını değerlendirmektedirler. Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, endüstri mühendisliği ve makine mühendisliği gibi meslekler, Türkiye'den yurtdışına en çok başvuru yapılan mühendislik alanları arasındadır. Bulgaristan'da ise mühendislerin ortalama maaşı 1000 Euro'dur.

Bulgaristan’da Net Asgari Ücret?

Bulgaristan’da aylık olarak 710 Bulgar Levası (BGN) olan asgari ücret, net olarak 475 BGN yapmaktadır. 

Bulgaristan’da Asgari Ücret Kaç Euro?

Bulgaristan’da 475 BGN olan asgari ücret Euro olarak hesaplandığında ne kadar yaptığına bakalım. Aylık olarak brüt 363 Euro’ya denk gelen Bulgaristan asgari ücreti, net olarak 242 Euroya denk gelmektedir.

Bulgaristan’da Saatlik Asgari Ücret?

Bulgaristan’da asgari ücret saatlik olarak hesaplandığında, 4,72 Bulgaristan Levasıdır. Euro olarak Bulgaristan asgari ücreti hesaplandığında ise ortalama 2,40 Euro’ya denk gelmektedir.  Bulgaristan saatlik asgari ücretini dolar cinsinden merak edenler için ise cevap ortalama 2,60 Dolara tekabül etmektedir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800