2024 Yılında Azerbaycan Asgari Ücreti Ne Kadar?

Ülkemize komşu olan ülkelerden Azerbaycan’da asgari ücretin ne kadar olduğu sıkça araştırılan konular arasındadır. Peki, Azerbaycanda asgari ücret ne kadar? Azerbaycan'da asgari ücret kaç TL? Azerbaycan'da asgari ücret kaç dolar? Azerbaycan'da asgari ücret kaç euro?

Güncelleme:

Azerbaycan'ın asgari ücreti, 2024 yılında merak edilen konular arasında yer alıyor ve ülkemize komşu olan diğer ülkelerin ekonomik durumları ve asgari ücret bilgileri de sık sık araştırılıyor. Bu yazıda, Azerbaycan'da çalışmak isteyenlerin ihtiyaç duyabilecekleri asgari ücret rakamlarını güncel haliyle ele alıyoruz. Ayrıca Azerbaycan'da yaşama maliyetleri, ev kira fiyatları, 2024 market fiyatları ve diğer giderler de incelenecek. Böylece Azerbaycan'da yaşamak isteyenler, tüm gerekli bilgileri edinmiş olacaklar. 

Ülkelerin ekonomik refah düzeylerine göre belirlenen asgari ücret oranları internette en çok araştırılan konular arasında. Özellikle Türkiye’ye yakın ülkelere gitmek isteyen vatandaşlar, Azerbaycan’ı araştırıyor. Sizin için Azerbaycan’da asgari ücret ne kadar? Azerbeycan'da saatlik ücret ne kadar? Gibi soruları yanıtladık.

Azerbaycan’da Asgari Ücret Ne Kadar?

Genellikle yıl yıl değişim gösteren  asgari ücretler, Azerbaycan’da da her yıl değişmektedir. 2023’de Azerbaycan asgari ücreti 345 manat olarak belirlenmiştir.

Azerbaycan’da Asgari Ücret Kaç TL?

Azerbaycan’da asgari ücretin 345 manat olduğunu söylemiştik. Azerbaycan asgari ücreti, Türk Lirası olarak hesaplandığında, 6.240 TL‘ye tekabül etmektedir. ( 1 manat = 18,09 TL)

Azerbaycan’da Asgari Ücret Kaç Dolar?

345 manat olan Azerbaycan asgari ücreti, 202,94 Dolar‘a denk gelmektedir.

Azerbaycan’da Asgari Ücret Kaç Euro?

Azerbaycan’da 345 manat olan asgari ücret, 190 Euro olarak hesaplanmaktadır.

2023 Yılı Azerbaycan Asgari Ücret Kaç Manat? 

Her belirlenen Azerbaycan asgari ücret rakamları, 2023 yılı için 345 Manat olarak güncellenmiştir.

2024'de asgari ücret miktarı sabit kalmıştır.

Azerbaycan’da Saatlik Asgari Ücret Ne Kadar?

Azerbeycan'da haftalık azami 40 saat olan çalışma saati üzerinden  hesaplandığında 2024 yılı için  saatlik asgari ücret yaklaşık 2.15 Manattır. 

Azerbaycan’da asgari ücretle Çalışma Oranı?

Azerbaycan’da asgari ücretle çalışma oranı, çok azdır. Çoğu vatandaş, asgari ücretin üzerinde maaş almaktadır.

2024 yılı Azerbaycan’da Bazı Mesleklerin Ortalama Maaşları

Meslek

Maaş

İnşaat Ustası

450 Manat

Öğretmen 700 Manat
Polis 600 Manat
Aşçı 500 Manat
Şoför 450 Manat

Azerbaycan'da Memur Maaşları 

Azerbaycan'da memur maaşları, çalışılan kurumun kademesine göre değişiklik göstermektedir. Birinci derece devlet kurumlarında çalışanlar, 400 Manat maaş alırken, ikinci derece devlet kurumlarında çalışanlar 385 Manat maaş almaktadır. Üçüncü derece kurumlarda çalışanların maaşı ise 365 Manat olarak belirlenmiştir. Diğer kurumlarda çalışanlar için ise asgari maaş rakamları geçerlidir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800