Özlem Denizmen yanıtladı: Borçlardan kurtulmak istiyorum

Ne kazandığımız kadar, olanı doğru yönetmek de çok önemli. Derin nefes alıyoruz ve başlıyoruz. ÇÜNKÜ HER BORÇ ÖDENİR.

İYİSİ DE VAR KÖTÜSÜ DE

SORU: 80 bin TL kredi borçları, 10 bin elden borcumuz var. Eşimle ikimiz asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira, çocuğumuz var. Bu borçlar nasıl bitecek bilmiyorum ama artık kurtulmak istiyorum.  Figen

CEVAP: Eşin de, sen de çalışıyorsunuz bu çok güzel. Düzenli gelir borç kapatmada önemli faktör. Peki borcunuz neden oluştu? İyi borç muydu yoksa paranın nereye gittiği belli olmayan kötü borç mu? Harcamalarınızda tasarruf alanı var mı? Karı koca oturup tek tek giderlerin üzerinden geçtiniz mi?

  • Ek iş yollarını araştırın. Her gün internette nasıl para kazandığını yazan insanlar bana ulaşıyorlar. Siz de yapabilirsiniz.
  • Bankalara dürüstçe durumunuzu anlatın. Bütçenize uygun taksitlerle yapılandırma isteyin. Aynı durumun tekrarlamaması ya da daha büyük borca düşmemek için lütfen bütçe yapın ve uyun.
  • Elden borcunuz olan kişiye, yanında ortak saygı duyduğunuz bir büyüğünüzle gidin. Borcunuzun arkasında olduğunuzu hissettirin. Beyaz bir kağıda borç ödeme planı yapıp aranızda imzalayın.
  • Eşinizle birbirinize kenetlenin. Borçlarınızı ödeyeceğinize inanın. Birbirinizi suçlamayın bu boşa giden enerjiden başka bir şey değildir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800