'Borçlarımı gizledim' Özlem Denizmen cevapladı

Müstakbel nişanlısına borçlarının tamamını söyleyemeyen İbrahim Bey'in sorusuna Özlem Denizmen cevap verdi.

SORU: Kredi ve kredi kartlarına borcum var. Bir ay sonra nişanlanacağım ama ona bu borçlarımın hepsini söylemedim. Bankadan kredi çekemiyorum, borçlarımı nasıl kapatırım? İbrahim

CEVAP: Şimdiden mutluluklar dilerim. Hayatı paylaşacağın kişiyle tüm finansal konuları da samimiyetle paylaş. Gizli borç eninde sonunda ortaya çıkar. Müstakbel nişanlınla parasal konularını açıkça konuşarak bütçenize en uygun nişan, düğün planını yapın ki en güzel günleriniz finansal huzurla geçsin. Gelelim borçlara.

  • Borçların neden oluştu? Olmasa da olur istek harcamalarına mı? İhtiyaç sebebiyle mi? Bir süre için kredi kartını kullanma. İstek harcamalarını durdur. Sadece zaruri harcamalara odaklan.
  • Bankalar kredi taleplerini değerlendirirken aylık ödeme gücüne ve mevcut borç durumuna göre karar verirler. Geçmiş ödeme alışkanlıklarını gösteren kredi notunu da değerlendirirler. Senin kredi notun kaç? Yükseltmek için kredili borçlarını düzenli ödemen gerek. Yeni kredi, borcu borçla kapatmaya çalışmak demek.
  • Bankanla görüşerek yapılandırma imkanını değerlendir. Giderleri kontrol ederken geliri artırmanın yollarını araştır.

Eşinizden gizli borcunuz varsa ne yapmalısınız?Eşler arasında ekonomik iletişim nasıl olmalı? Klinik Psikolog Zaza Yurtsever, Para Durumu'nun Yuvarlak Masa bölümünde aile içi para ilişkisine değiniyor.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800