Daha fazla tasarruf yapmanın 4 basit yolu

Para nasıl tasarruf edilir? Nerden başlamak gereklidir? Para tasarruf etmek için nasıl bir yol izlemek gerekir.

Teknolojiyi Kullanın
Teknolojiyi Kullanın

Para biriktirmek yüzeyde basit gibi görünse de, genellikle göründüğünden çok daha karmaşıktır. Sınırlı bir geliriniz ve halletmeniz gereken birkaç faturanız varsa, her ay banka hesabınızdan gelen paradan daha fazla para çıkması çok kolaydır. Birçok kişi para biriktirmenin, eğlenceyi azaltmak veya sonu gelmeyen abonelikleri iptal etmek gibi yaşam tarzlarında köklü değişiklikler yapmak anlamına geldiğini düşünür. Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız ödün vermeye istekli olmanız önemli olsa da, nakit tasarrufu yapmak düşündüğünüzden çok daha kolay olabilir. İşte daha fazla para biriktirmenin en basit yollarından bazıları.

Teknoloji, hayatımızın neredeyse tüm yönleri üzerinde etki yaratabilen inanılmaz bir şey. Teknoloji araçlarını iş, eğlence ve hatta sevdiklerimizle bağlantı kurmak için kullanıyoruz. Peki, neden biraz daha fazla para biriktirmenize yardımcı olmaları için onlardan yararlanmayasınız? Akıllı telefonunuz için harcamalarınızı takip etmenize yardımcı olabilecek ve nereye yatırım yapmanız ve tasarruf etmeniz gerektiği konusunda size ipuçları verebilecek finans uygulamaları var. Ayrıca internet tarayıcınıza, bir ürünün fiyatı başka bir web sitesinde daha düşük olduğunda veya kullanabileceğiniz bir indirim kodu olup olmadığını size otomatik olarak bildiren eklentiler de ekleyebilirsiniz.

Daha Çevre Dostu Olun
Daha Çevre Dostu Olun

Daha çevre dostu olmak sadece gezegeni korumak ve muhafaza etmek için harika bir yol değildir, aynı zamanda bütçeniz için de harika şeyler yapabilir. Kullanmadığınız zamanlarda elektronik aletleri kapatmak, enerji faturanızda tasarruf etmenizi sağlarken uzun vadede karbon ayak izinizi de azaltacaktır. Yakın yerlere arabayla gitmek yerine yürüyerek gitmeye karar vermek yakıt masraflarını azaltırken size ekstra egzersiz yapma avantajı da sağlayacaktır. Ev yapımı temizlik çözümlerine geçmek veya kendi sebzelerinizi yetiştirmek gibi basit stratejiler bile uzun vadede size bir servet kazandırabilir.

Yeni Satıcılara Geçiş Yapın
Yeni Satıcılara Geçiş Yapın

Birçoğumuz aylık olarak belirli faturaları pasif bir şekilde ödeme alışkanlığı ediniriz. İpotek, sigorta, kira, elektrik faturaları ve diğer temel ihtiyaçlarımızın maliyeti konusunda yapabileceğimiz bir şey olmadığını varsayarız. Ancak, maliyetlerinizi düşürmek için sürekli yeni yollar arayabilirsiniz. Tasarruf etmek için yalnızca farklı kamu hizmeti tedarikçilerini karşılaştırmakla kalmaz, aynı zamanda nakit tasarrufu yapmak için yeniden ipotek edebilir veya sigorta sağlayıcınızı değiştirebilirsiniz. Farklı bir tedarikçiye geçmenin size aynı hizmetleri daha düşük maliyetle sağlayıp sağlamayacağına bakmaya değer.

Kredilerinizi Düzenleyin
Kredilerinizi Düzenleyin

Krediler doğru koşullarda son derece faydalı araçlar olabilir. İhtiyacımız olan şeyleri yapılandırılmış ve uzun vadeli olarak ödememize yardımcı olurlar. Ancak, krediler aynı zamanda yüksek faiz oranları ve ücretler sayesinde birikimlerinize koymanız gereken tüm ekstra nakdi hızla tüketebilir.

Kredilerinizin etkisini en aza indirmenin iyi bir yolu, onları daha az pahalı hale getirmenin yollarını aramaktır. Yaşam tarzınızı değiştirmeden aylık masraflarınızdan tasarruf etmenin bir yolu olarak öğrenci kredilerinizi yeniden finanse etmeyi düşünebilirsiniz.

Etiketler Para
Yorumlar
Kalan Karakter 800