Başladığınız işi bitirmenin yolları

Siz de “Yarın diyete kesin başlayacağım ve bozmayacağım.” , “Boş zaman bulunca yaparım.” , “Ödev duruyor ya, kaçmıyor.” diyenlerden misiniz? İşte başladığınız bir işi ertelemeden bitirmenizin yolları...

Büyük bir istekle başladığınız işi bitirmekte zorlanıyor musunuz? Ertelemenin doğru bir kaçış olduğunu mu düşünüyorsunuz? Başladığınız işi bitirmenize yardımcı olacak birkaç tüyoyu sizinle paylaşmak istiyoruz. Gelin hep birlikte göz atalım.

BAŞLAYACAĞINIZ İŞİ SEÇİN

Herkes her işi yapamaz. Öncelikle bunu belirtelim. Önünüze gelen her işi yapmaya kalkışmayın. Kişiliğinize ve yeteneklerinize uygun olan işi seçin. Sevdiğiniz işlerle meşgul olun. Unutmayın insan, mutlu olduğunda başarılı olur.

PLAN YAPIN

Doğru bir planlama hem emekten hem de zamandan tasarruf yapmanızı sağlar. Plan dahilinde yapılan işlerde bir düzen vardır. Bu düzen verimliliği arttırır, unutmayı önler. Plan, stres düzeyinizi minimuma indirir ve başladığınız işi bitirmenizde kolaylık sağlar.

ERTELEMEKTEN VAZGEÇİN

Geciktirmek, ertelemek, kaytarmak... Her ne kadar zararsız görünseler de işi bitirme yolunda büyük bir engelden. Erteledikçe yalnızca kendinizi kandırırsınız, iş büyüdükçe büyür gözünüzde. Bugünün işini yarına bırakmayın. Aklınıza geldiyse hemen yapın, harekete geçin.

ÇEVRENİZDEN YARDIM ALIN

Yapılan birçok araştırma sonucunda kontrol edilme duygusu iş bilincini daha da arttırıyor. Birçok insan baskı altındayken yapabileceğinin en iyisini yapıyor. Bu yüzden bir yakınınıza sizi kontrol etmesini söyleyin. İşi bitirme süresi dahil olmak üzere her detayı anlatmayı unutmayın.

MÜKEMMELİYETÇİ OLMAYIN

Çoğumuz mükemmel olduğumuzu düşünüyoruz ve işleri küçümsüyoruz. Küçümsenen işler “Nasılsa yaparım.” düşüncesiyle erteleniyor. Benzer bir şekilde işin mükemmel olduğuna inanılıyor ve üstesinden gelinemeyecekmiş gibi hissediliyor. Kişi kendini noksan görürse o işin bitmesi çok zor. Bu yüzden mükemmel kelimesinden uzak durmak fayda sağlayacaktır.

BAHANE ÜRETMEKTEN SAKININ

İnsan istemediği her şeyin bahanesini, istediği her şeyin çaresini bulur. Gerekçe olarak sunduklarınız, işi bitirmesinize engel oluyorsa veya geciktiriyorsa artık o gerekçe değil bir bahanedir. Başarısızlıklarınızı unutun ve yapmak için bir adım atın. Gereksiz düşüncelerden kurtulmanız hedefe daha hızlı gitmenizi sağlayacaktır.

Duyguların sesini dinlemek her zaman doğru mudur?Kontrol edilmeyen duygular kişide yıpratıcı sonuçlar ortaya çıkarabilir. Peki ne yapmalıyız?

 

Etiketler Kariyer Başarı
Yorumlar
Kalan Karakter 800