Hayallerinize ulaşmak için kendinize yatırım yapın!

Hayallerinize ulaşmak istiyorsanız, başarısızlık korkusunu bırakıp, konfor alanınızın dışına çıkmanız gerekir. İşte konfor alanınızdan çıkmanıza yardımcı olacak ipuçları:

1 18 ESKİ BİR ARKADAŞINIZLA YENİDEN BAĞLANTI KURUN

Yıllardır konuşmadığınız ama sürekli düşündüğünüz o arkadaşınız kim? Liseden, üniversiteden, eski bir işten biri olabilir. Bu sessizliği kırmak, konfor alanınızın dışına çıkmanın harika bir yolu olabilir.

Büyük bir şey yapmak zorunda değilsiniz. Onlara uzun bir süre geçtiğini ve aklınızda olduklarını söyleyen basit bir mesaj gönderin.

2 18 SEVMEDİĞİNİZ BİR ŞEY HAKKINDA DÜRÜST GERİBİLDİRİMİNİZİ VERİN

Bir şey hakkında dürüst geri bildirimde bulunmak güçlendirici bir şey olabilir.

Bu yüzden bir dahaki sefere bir iş arkadaşınız bir proje hakkında tavsiyenizi isterse. Sadece "Evet, güzel görünüyor" demeyin. Nasıl geliştirebilecekleri konusunda yapıcı geri bildirimde bulunun. Ayrıca arkadaşlarınız ve ailenizle deneyebilirsiniz!

3 18 BİR YABANCIYLA KONUŞMAYA BAŞLAYIN

Toplum içinde bir yabancıyla sohbet etmek cesaret ister. Özellikle de herkesin gözleri zamanın yüzde 90'ında telefonlarına takılıyken. Bir dahaki sefere dışarı çıktığınızda ister markette ister kafede ya da parkta olun biriyle konuşmayı deneyin ve nasıl gittiğini görün!

4 18 DAHA ÖNCE HİÇ GİTMEDİĞİNİZ BİR YERE GİDİN

Yeni bir yeri ilk kez ziyaret ettiğinizde her şey karışır çünkü nereye gideceğinizi ne yiyeceğinizi ne yapacağınızı bulmanız gerekir. Hiçbir şey tanıdık değildir. Bu yüzden yakındaki bir şehri ziyaret ederek veya yeni bir eyalete veya ülkeye uçarak bu konfor bölgesi mücadelesini deneyin.

5 18 DİJİTAL KURSA KAYDOLUN VE YENİ BİR ŞEYLER ÖĞRENİN

Yeni bir beceride ustalaşmak kendinize olan güveninizi artırır ve size hayatınızda değişiklik yaratma gücünüz olduğunu hatırlatır.

6 18 MAKYAJI BİR GÜNLÜĞÜNE BIRAKIN

Yıllarca süren reklamlar, doğal cildimizin kusurlu olduğuna inanmamıza neden oldu. Yüzünüz makyajla dolu olmadan dışarı çıkamayacağınızı düşünebilirsiniz. Ama tahmin edin ne? Siz olduğunuz gibi güzelsiniz! Makyajı bir günlüğüne bırakın ve doğal güzelliğinizin parlamasına izin verin.

7 18 TELEFONUNUZU BİR GÜN BOYUNCA KAPATIN

Gün için telefonunuzu kapatmak kadar “konfor alanı meydan okuması” diye bağıran hiçbir şey yok. Çünkü düşündüğümüzden daha fazla kontrol etme eğilimindeyiz. Kısa mesaj, telefon görüşmesi veya uygulama yok. Sadece siz ve koca dünya var. Öyleyse bir şans verin ve ne düşündüğünüzü görün!

8 18 BÜTÜN GÜN TV İZLEMEYİN

Televizyonsuz bir gün hayal edebiliyor musunuz? Televizyonun önünde geçireceğiniz tüm zamanı ayırın ve yeni bir şeyler denemek için kullanın!

9 18 GÜNÜ KENDİ BAŞINIZA GEÇİRİN

Araştırmalar kendi başınıza zaman geçirmenin sosyal hayatınıza zarar vermediğini, aslında onu iyileştirebileceğini gösteriyor. Yalnız zaman geçirmek yaratıcılığı tetikleyebilir, zihinsel gücünüzü artırabilir ve kendinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olabilir.

10 18 TIRNAKLARINIZI EĞLENCELİ VE CANLI BİR RENGE BOYAYIN

Genellikle giymekten çekineceğiniz canlı bir oje rengi deneyerek konfor alanınızın dışına çıkın. Genelde nötrlere mi gidersiniz? Turuncu, fuşya veya yeşil ile cesur olun.

11 18 KONFOR ALANINIZIN DIŞINDA EĞLENCELİ BİR SAÇ MODELİ EDİNİN

Bu, eğlenceli konfor bölgesi zorluklarından bir diğeri. Denemek istediğiniz ama cesaret edemediğiniz bir saç modeli varsa hemen deneyin. Saçınızı o acayip renge boyayın. Biraz eğlenceli örgüler yapın. Tamamen doğal olun ve buklelerinizin özgürce akmasına izin verin.

12 18 DOLABINIZDAN CESUR BİR KIYAFET SEÇİN VE ONU GURURLA GİYİN!

Daha önce hiç düşünmediğiniz bir kıyafet kombinasyonunu giymek, konfor alanınızın dışına çıkmanın harika bir yoludur. Aynı zamanda gardırobunuzu yenilemenin ve görünümünüze yeni bir soluk getirmenin de harika bir yolu!

13 18 İÇİNİZDEKİ ÇOCUĞUN GÜN BOYU ÖZGÜRCE DOLAŞMASINA İZİN VERİN

Çocukken sevdiğiniz her şeyi yaptığınız bütün bir günü seçin. Hayvanat bahçesine gidin, yetişkinlere yönelik boyama kitaplarından birini alın, biraz parmak boyası yapın.

14 18 YENİ BİR DANS ÖĞRENİN

TikTok veya Instagram'dan en sevdiğiniz dansı seçin ve öğrenin. Dansı ezberledikten sonra uygulayın ve kendinizi videoya çekin. Dans etmek eğlenceli ve aynı zamanda harika bir egzersiz.

15 18 BİR DAHAKİ SEFERE MAĞAZAYA GİTTİĞİNİZDE İNDİRİM İSTEYİN

Bir dahaki sefere herhangi bir yere gittiğinizde kasiyere indirimleri olup olmadığını sorun.

16 18 . BİR KONFOR ALANI MÜCADELESİ İÇİN SABAH RUTİNİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Her şeyi karıştırarak sabah rutininize biraz baharat ekleyin. Bu nedenle, genellikle sabahları duş alıyorsanız, gece yapmayı deneyin. Genelde yatmadan önce kitap okuyorsanız, işten önce yapın. Ne olduğunu görün! 

17 18 EN BÜYÜK KORKULARINIZDAN BİRİYLE MÜCADELE EDİN

En büyük korkunuz nedir? Başarısız olmaktan korkuyor musunuz? Ya da belki başarıdan korkuyorsunuz? Her ne ise, bir gününüzü bununla yüzleşebileceğiniz ve üstesinden gelebileceğiniz stratejileri düşünerek geçirin. Ardından, bu maceralardan bazılarının üstesinden gelin!

18 18 SONSUZA KADAR ERTELEDİĞİNİZ BİR ŞEYİ YAPIN

Bu bir bütçe uygulaması indirmek, nasıl yatırım yapılacağını öğrenmek olabilir. Her ne ise, bugün yapmayı taahhüt ederek konfor alanınızın dışına çıkın. Erteleme, para durumunuzdan sağlığınıza kadar her şeyi kendi kendinizi sabote etmek demektir. Ancak, bunun üstesinden gelebilir ve aklınıza koyduğunuz her şeyi başarabilirsiniz!

Etiketler Yatırım Hayaller
Yorumlar
Kalan Karakter 800