Görsel zeka testi: 30 saniyede görseldeki 4 horozu bulabilecek misiniz?

Optik illüzyon testleri görsel zeka ile ilgili önemli bir ipucunu bizlere verir. Genelde görsel içerisine yerleştirilmiş gizli nesneyi bularak yapılan bu testler IQ belirleme konusunda da etkin bir rol oynuyor.

Optik illüzyon testleri ile birlikte zeka seviyesini ölçebilmek mümkün. Bu testlerde asıl olarak amaçlanmış olan şey kişilerin algılama ve anlama becerisini ölçmek. Haberimiz içerisinde yer verdiğimiz görsel içerisinde tavuk, gözlük, şapka, kabak ve kaz gibi nesneler yer alıyor. Burada ise sizin görmenizi istediğimiz şey horoz oluyor.

Görsel içerisindeki horozları ayırt edin

Optik illüzyon testleri, görsel içinde gizli olan nesneleri buldurmaya yönelik bir test olarak geçiyor. Bu testlerde testin uygulandığı kişinin anlama ve algılama becerisi ölçülmüş oluyor. Ayrıca test sayesinde dikkat etme kabiliyeti konusu da belirlenmiş oluyor. Görsel içerisinde bulunması istenilen nesne ise karışık verilmiş ögeler içerisindeki horoz figürü. Görseli 30 saniye boyunca dikkatli bir şekilde baktığınızda 4 adet horozu bulabildiniz mi?

Cevabınız evet ise daha önce optik illüzyon testi uygulanan 400 kişiden başarılı olan 4 kişinin beşincisi olabildiniz demektir. Optik illüzyon testini çözdüğünüzde ve 30 saniye içerisinde 4 adet horozu bulduğunuzda bu testi başarılı bir şekilde tamamladınız. Bu da sizin algılama ve anlama kapasitenizin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Ayrıca IQ testinin de önemli bir parçası olan optik illüzyon testleri sonucu başarılı bir şekilde ortaya koyuyor.

Görsel zeka testi: 30 saniyede görseldeki 4 horozu bulabilecek misiniz? resim: 0

Görsel içindeki horozları göremediyseniz...

Görsel içerisinde dikkati dağıtmak için birbirinden farklı nesnelerde eklenmiş. Bu nesneler tavuk, gözlük, şapka, kabak ve kaz gibi öğeler olarak geçiyor. Sizlerden bu testi çözdüğünüzde asıl görmenizi istenen nesne ise horoz oluyor. 30 saniye içerisinde 4 adet horozun yerini bulduğunuzda teste başarılı tamamlamış sayılıyorsunuz.

Ancak zaman zaman algımızın bir önceki güne göre kapalı olduğu günlerde olabiliriz. Görselde bulunan horozlar birbirinden farklı konumlarda bulundurulmuş. Dolayısıyla ilk bakışta 4 horozun yerine görememiş olabilirsiniz. Görsele tekrar baktığınızda horozların sol üst, alt ve sağ orta, altlarda yer aldığını göreceksiniz.

Görsel zeka testi: 30 saniyede görseldeki 4 horozu bulabilecek misiniz? resim: 1

Yorumlar
Kalan Karakter 800