Görsel IQ'nuzu ölçmek için gözlerinizi sınayın: Saklanmış rakunu bulabilecek misiniz?

Görsel IQ'nun kaç olduğunu öğrenmenin en iyi yolu optik illüzyon testlerini yapmaktan geçiyor. Optik illüzyon testleri ile birlikte beynin algılama seviyesi kolayca anlaşılabiliyor.

Güncelleme:

Optik illüzyon testleri kişinin görsel IQ'sünü test etme konusunda oldukça yararlı bir test olarak sayılıyor. Bunun beraberinde sizlere göstereceğimiz saklanmış olan rakunu 15 saniye içerisinde bulmanız gerekiyor. Optik illüzyon testleri ile birlikte beynin görsel hafızası içerisinde yer alan öğeleri algılamasına yönelik bir bulmacadır.

Bu testlerin önemliliği olayları anlama ve algılama becerinizi tespit etmenize yardımcı oluyor. Sizler için bu haber içerisinde gözlem yeteneğinizi ölçebileceğiniz bir test hazırladık. İşte, aşağıda bulunan görseli inceleyerek görsel hafızanızı test edebilirsiniz.

Görselin içinde saklanmış olan rakunu 15 saniyede bulun

Optik illüzyon testleri zeka testleri çeşitleri arasında yer alıyor. Beynin görsel içerisine gizlendirilmiş ögeleri algılamasına yarayan bir bulmaca tipidir. Bu testler amaç itibariyle olayları nasıl algıladığınıza ışık tutması ile birlikte psikanaliz alanında bir parçası sayılır.

Optik yanılsama testleri ile olayların nasıl algılandığı ve görüldüğü kolay bir şekilde ortaya çıkar. Zaman zaman algımız her zamankinden daha açık olmayabilir. Çoğu zaman gözümüzün önünde duran nesneyi bile bulamayabiliriz. Bu test amaç itibariyle sizin olayları nasıl algıladığınızı ve gördüğünüzü tespit etmeye çalışacak.

Görsel IQ'nuzu ölçmek için gözlerinizi sınayın: Saklanmış rakunu bulabilecek misiniz? resim: 0

Rakunun gizli yeri çok da uzakta değil

Görselde gördüğünüz fotoğraf içerisinde bir rakun bulunuyor. Bu karışık fotoğraf içerisinde rakun gizlenmiş. Sizin bu görsel içerisinde gizlenmiş olan rakunu bulmanız gerekiyor. Saklanmış olan hayvanı hemen gördüyseniz bu testten kesinlikle başarılı bir şekilde geçtiniz. Görsel zekanız hakkında oldukça iyi şeyler söylenebilir. İlk anda görsel içerisinde sizleri yanıltmak için adamın elinde bulunan rakun tabelası görünüyor.

Eğer rakunun nerede olduğunu ararken cevabınız adamın elindeki tabela olduysa yanıldınız. Görsel IQ'nuzu test etmekte kullanılan optik illüzyon sayesinde bunu örtmüş olduk. Ancak cevabınız aracın içerisinde saklanmış olan rakun ise kesinlikle doğru cevabı verdiniz. Kabul edilmesi gerekir ki; rakun ilk anda bu karışık görsel içerisinde kolayca bulunamıyor.

Görsel IQ'nuzu ölçmek için gözlerinizi sınayın: Saklanmış rakunu bulabilecek misiniz? resim: 1

Etiketler Test
Yorumlar
Kalan Karakter 800
Səid Qasımzadə
Başqa bir test adın . Ama daha zor olsun.