YouTube'dan 2023 yılında nasıl para kazanılır?

Son dönemde 'YouTube'dan iyi para kazanıyor' söylemini daha sık duyar olduk. Youtube'da kanal açıp yayın yapan abonelerin nasıl ve ne kadar para kazanabildiği merak konusu. Peki sıfırdan başlayarak Youtube'dan nasıl para kazanılabilir. İşte sorunun yanıtı.

1 12 YOUTUBE'DAN PARA KAZANMANIN EN TEMEL YOLU
YOUTUBE'DAN PARA KAZANMANIN EN TEMEL YOLU

Yotube gelir elde etme adımlarında son dönemde bazı değişikliklere gitti. Artık iş ortağı başvurusu yaparak, Youtube'un gelirinden pay alabilmek mümkün.

Youtube'dan para kazanmanın en temel yolu, izlenir içerikleri oluşturup bu içeriklere alınan reklamlardan pay almak. Bu bilinen en klasik yöntem. Ancak youtube, son dönemde platformdan para kazanma yollarını biraz daha genişletti. Artık, Kanal üyelikleri, takipçilerin alışveriş yapması, Süper Chat ve Süper Etiketler, Süper Teşekkür, ve YouTube Premium Geliri'nden de kanal sahiplerinin yararlanmasının yolu açıldı.

2 12 YOUTUBE'DAN PARA KAZANMAK İSTEYENLER İÇİN ÖNCELİKLİ ŞARTLAR

YouTube kanalı açıp Youtube'dan para kazanmak isteyenler için öncelikli şartlar şunlar; Kanal sahibinin 1.000 aboneye ulaşmış olması, aynı zamanda toplamda 4.000 saatlik izlenme süresine erişmiş olması ve Youtube İş Ortağı Programı'na kabul edilmiş olması.

3 12 YOUTUBE İŞ ORTAĞI'NA NASIL BAŞVURULUR?
YOUTUBE İŞ ORTAĞI'NA NASIL BAŞVURULUR?

YouTube İş Ortağı Programı'na kabul edilmek için başvuru sürecini gerçekleştirip, gerekli inecelemeden geçmeniz ve başvurunuzun kabul olması gerekiyor. Youtube İş Ortağı Programı'na şu adımlarla başvuruluyor;

YouTube'da oturum açın.

Sağ üst köşeden profil resminiz ve sonra YouTube Studio'yu tıklayın.

Sol kısımdaki menüden Para kazanma'yı tıklayın.

Bu eşiğe henüz ulaşmadıysanız ilgili ölçütleri karşıladığınızda sizi bilgilendirecek bir e-posta almak için 'Uygun olduğumda beni bilgilendir'i tıklayın. Bu e-posta, kanalınız 1.000 aboneye ve son 12 aylık izlenme süreniz 4.000 saate ulaştığında sizi bilgilendirir.

Şartları kabul ettikten sonra "İş Ortağı Programı şartlarını inceleyin" kartında bu adım, yeşil bir "Tamamlandı" simgesiyle işaretlenir.

4 12 YOUTUBE İŞ ORTAĞI PROGRAMI NEDEN RET EDİLİR?

Kanalınızın incelenmesini bekleyin. YouTube İş Ortağı Programı şartlarını kabul edip bir AdSense hesabı bağladıktan sonra kanalınız otomatik olarak inceleme sırasına alınır. Ardından, otomatik sistemlerimiz ve gerçek kişilerden oluşan inceleme ekibimiz, tüm kurallarımıza uyup uymadığını kontrol etmek için kanalınızın içeriğini inceler. Başvurunuzun durumunu dilediğiniz zaman https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization adresinden veya YouTube Studio uygulamasının Para Kazanma sekmesinden kontrol edebilirsiniz.

5 12 REKLAM TERCİHLERİNİ NASIL YÖNETEBİLİRSİNİZ?

Programa kabul edildiğinizde reklam tercihlerini yönetebilir, yüklemelerinizde para kazanma özelliğini etkinleştirebilir ve ödeme almak için AdSense hesabı oluşturabilirsiniz. Youtube İş Ortağı Programı'na katılma talebinizin reddeilmesi,  kanalınızın Youtube politikalarına veya yönergelerine uygun olmadığı anlamına gelmektedir. Red almanız durumunda 30 gün sonra gerekli düzenlemeleri yaparak yeniden başvuru yapabiliyorsunuz.

6 12 YOUTUBE'DAN PARA KAZANMA YOLLARI
YOUTUBE'DAN PARA KAZANMA YOLLARI

YouTube'un kanal sahiplerine sunduğu şu özellikleri kullanarak para kazanabilirsiniz:

Reklamcılık geliri: Görüntülü, yer paylaşımlı ve video reklamlardan reklam geliri elde edersiniz.

Kanal üyelikleri: Üyeleriniz, sunduğunuz özel ayrıcalıklar karşılığında her ay düzenli olarak ödeme yapar.

Alışveriş: Takipçileriniz, YouTube'daki mağazanızdan ürünlere (ör. logolu ürünler) göz atabilir ve ürün satın alabilir.

Süper Chat ve Süper Etiketler: Takipçileriniz, sohbet akışlarında kendi mesajlarını veya animasyonlu resimlerini öne çıkarmak için ödeme yapar.

Süper Teşekkür: Takipçileriniz, videonuzun yorumlar bölümünde mesajlarını öne çıkarmak için ödeme yapar.

YouTube Premium Geliri: YouTube Premium aboneleri içeriğinizi izlediğinde, ödedikleri abonelik ücretinden pay alırsınız.

7 12 REKLAM GELİRİ ELDE ETMEK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Reklam geliri için, En az 18 yaşında olmanız veya ödemelerinizi AdSense ile yönetebilecek, 18 yaşından büyük bir yasal vasinizin bulunması gerekir. Reklam verenlere uygun içerik kuralları doğrultusunda içerik oluşturmalısınız.

8 12 KANAL ÜYELİKLERİ İÇİN ŞARTLAR NELER?

En az 18 yaşında olmalısınız. Kanal üyeliklerinin kullanılabildiği bir ülkede/bölgede yaşıyor olmalısınız.

Kanalınız, çocuklara özel olarak ayarlanmış olmamalı ve çocuklara özel olarak ayarlanmış çok sayıda video barındırmamalıdır.

Kanalınız, SRAV kapsamında yer alan bir müzik kanalı olmamalıdır.

9 12 ALIŞVERİŞ
ALIŞVERİŞ

Kanalınız 1.000'den fazla aboneye sahip olmalı veya Resmi Sanatçı Kanalı olmalıdır. Kanalınız, çocuklara özel olarak ayarlanmış olmamalı ve çocuklara özel olarak ayarlanmış çok sayıda video barındırmamalıdır.

10 12 SÜPER CHAT VE SÜPER ETİKETLER

En az 18 yaşında olmalısınız. Süper Chat ve Süper Etiketler'in kullanılabildiği bir ülkede/bölgede yaşıyor olmalısınız.

11 12 SÜPER TEŞEKKÜR

En az 18 yaşında olmalısınız. Süper Teşekkür'ün kullanılabildiği bir ülkede/bölgede yaşıyor olmalısınız. Kanalınız, SRAV kapsamında yer alan bir müzik kanalı olmamalıdır.

12 12 YOUTUBE PREMİUM GELİRİ

Oluşturduğunuz içerikler YouTube Premium abonesi olan izleyiciler tarafından izlenmelidir

Yorumlar
Kalan Karakter 800