Youtube'da reklam izlemek artık zorunlu!

Gelen son bilgilere göre Youtube, reklam engelleyicileri yasakladı. Bu karar kullanıcıları Premium aboneliğe yönlendirmek amacıyla yapılıyor. İşte detaylar...

YouTube, son aylarda kullanıcılarına reklam engelleyicilerini devre dışı bırakmalarını hatırlatan bildirimler göndermeye başlamıştı. Ancak bu bildirimler aynı zamanda reddedilebiliyordu. Ancak son zamanlarda kullanıcılar, açılır pencereleri atlamak için reklam engelleyicilerini kapatmak zorunda olduklarını görüyorlar.

YouTube İletişim Müdürü Christopher Lawton'a göre, reklam engelleyici kullanmak, platformun hizmet şartlarını ihlal ediyor. Lawton, reklamların içerik oluşturucularını desteklemek ve milyonlarca kişinin videolara ücretsiz erişimini sağlamak için önemli olduğunu vurguluyor.

Bu reklam engelleyiciye yönelik baskı, YouTube'un gelirlerinin azaldığı bir dönemde geldi. Daha önce YouTube, kullanıcılara reklam engelleyici ile en fazla üç video izleme hakkı tanımıştı. Bu adımların amacı, kullanıcıları Premium hizmetine çekmekti.

Youtube'da reklam izlemek artık zorunlu!  resim: 0

Artık reklamlar atlanamıyor

YouTube ayrıca son zamanlarda TV uygulamasında atlanamayan 30 saniyelik reklamlar gibi önemli değişiklikler yaptı. Bu, platformun reklamlarla daha fazla doldurulacağı anlamına geliyor. Şirket, gelirlerini artırmak amacıyla reklam engellemeye karşı daha sıkı bir tavır benimsedi. 

Kullanıcılar ise YouTube'un reklamlara olan bağımlılığının izleme deneyimini olumsuz etkilediğini belirtiyorlar. Yeni politika ile birlikte, reklam engelleyici uzantılarının artık kullanılamayacak gibi görünüyor. 

Etiketler Youtube reklam
Yorumlar
Kalan Karakter 800