YouTube, yapay zeka destekli video düzenleme uygulamasını kullanıcılarıyla buluşturdu

YouTube, dünyanın en çok kullanılan video paylaşım platformu, içerik üreticilerinin işini kolaylaştırmayı amaçlayan "YouTube Create" adlı beta sürüm uygulamasını kullanıcılarla buluşturdu. İşte detaylar...

Güncelleme:

 Android platformu için geliştirilen bu yapay zeka destekli video düzenleme uygulaması, otomatik altyazılar, telifsiz müzik kütüphanesi gibi özelliklerle dikkat çekiyor.

Son dönemde CapCut gibi basit ve yapay zeka destekli video düzenleme uygulamalarının piyasaya sürülmesini gözlemledik. Şimdi YouTube da bu alandaki varlığını "YouTube Create" uygulaması ile güçlendiriyor.

Google, bu hafta YouTube Create'in beta sürümünü duyurarak video düzenleme ve prodüksiyon sürecini daha erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Ancak uygulama şu anda belirli ülkelerde ve sadece Android cihazlarda kullanılabiliyor.

YouTube, yapay zeka destekli video düzenleme uygulamasını kullanıcılarıyla buluşturdu resim: 0

YouTube Create özellikleri neler?

Uygulamanın önemli özellikleri arasında otomatik altyazılar, seslendirme işlevi, telif hakkı olmayan müziklerin yer aldığı bir kütüphane, efektler ve geçişler gibi özelliklerin yanı sıra video düzenleyici bulunuyor.

Ayrıca, arka plan gürültüsünü temizleme aracı, farklı en boy oranları için video boyutunu ayarlama aracı ve çeşitli çıkartmalar, GIF'ler, emojiler gibi detaylar da dikkat çekiyor.

YouTube'un duyurduğu yenilikler sadece yapay zeka ile sınırlı değil; "Dream Screen" adı verilen bir özellik de ilerleyen dönemde test edilecek. Bu özellik, Shorts videoları için yapay zeka ile oluşturulmuş arka planlar sağlayarak içerik üreticilerine destek olacak. Ayrıca, gelecek yıl yapay zeka ile oluşturulan içgörüler ve taslak tasarım sunma planları da bulunuyor. Son olarak, YouTube içeriği için yapay zeka destekli dublaj aracının da geleceği belirtiliyor, ancak bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına dair henüz bir tarih verilmemiş.

Etiketler Youtube
Yorumlar
Kalan Karakter 800