Yapay zeka okullara iniyor! Eğitimde devrim gibi bir adım!

Eğitim, ülkemizde ve dünyada geliştirilmeye çalışırken özellikle teknolojiyi bazı ülkeler daha farklı kullanmaya çalışıyor. Özellikle yapay zeka devrinde yapay zekaya bazı ülkeler eğitimde de yer vermeye çaba gösteriyor.

Güncelleme:

Futurist Tracey Follows tarafından anlatılan “yapay zekanın eğitimdeki yeri” bilgilendirme açıklamasında pek çok farklı yenilik ele alındı. Gelişmiş bir dünyada 2050 yılına kadar pek çok yeni gelişmenin ortaya çıkacağını söyleyen Follows, insan öğretmenlerin yerini bu yıldan itibaren yapay zekanın alacağını söyledi.

Yapay zeka okullara iniyor! Eğitimde devrim gibi bir adım! resim: 0

Sanal gerçeklik ile birlikte okullarda farklı bir eğitim modeline geçilebilir. Çünkü sanal gerçeklik ile birlikte yapay zekanın şuan dahi geldiği nokta inanılmaz. Bunun 2050 yılına kadar geliştirilmesi ile birlikte doğru bir eğitimin ancak yapay zeka sayesinde gerçekleşebileceği de görülebilir. Buna göre Follows, eğitimde yapay zekanın tam olarak kullanılabileceğini belirtiyor. Hatta öyle ki ilerleyen süreçlerde fiziki sınıflara dahi gerek kalmayabilir.

Öğrenciye özel eğitim olacak!

Dailymail.com üzerinde olabilecekleri tahmin eden Follows, bu anlamda öğrencilere özel olarak bir eğitim verilebileceğinin de altını çizdi. DNA yapısına göre her öğrenciye farklı ve en doğru eğitimin verilebilmesinin önünü açacak olan bir eğitim modeli 2050 yılında dünyada konuşuluyor olabilir.

Özellikle Çin’de beyin dalgalarının okunmaya başlamasını da gündeme getiren Follows, bu tür gelişmelerin yakın zamanda yapay zekanın kullanımını artıracağını da söyledi. DNA yapısına göre insanların başarılı olacağı alanların belirleneceğini ve daha sonrasında ise onlara özel olarak iyi bir eğitimin verileceğinin altını çizdi.

Etiketler Yapay Zeka Eğitim
Yorumlar
Kalan Karakter 800