Yapay zeka artık insanların el yazısını da taklit edebiliyor

Yapay zeka yakın gelecekte bir kişinin el yazısı tarzını taklit etmek için kullanılabilir hale geldi. Ancak araştırmacılar, bunun dikkatlice ve sorumlu bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Güncelleme:

Abu Dabi'deki Mohamed bin Zayed Yapay Zeka Üniversitesi'ndeki (MBZUAI) araştırmacılar, sadece birkaç paragraflık yazılı materyale dayanarak birinin el yazısını taklit edebilen bir teknoloji geliştirdiklerini duyurdu.  Araştırmacılar, İngilizce ve Fransızca yazabilen, kamuya açık el yazısı metinlerden eğitilen bir dönüştürücü model kullanarak bu başarıyı elde etti. 

Ekip, sıralı verilerdeki bağlamı ve anlamı öğrenmek için tasarlanmış bir transformatör modeli adı verilen bir tür sinir ağı kullanarak bu teknolojiyi geliştirdi. MBZUAI, yapay zeka sistemleri için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından patent almaya hak kazanan dünyanın ilk yapay zeka üniversitesi olarak kendisini tanımladı. 

Sahtecilik ve kötüye kullanım riski

Ancak, bu teknoloji elini kullanamayan bireylerin yazma yeteneğine yardımcı olabilirken, toplu sahteciliklere ve kötüye kullanıma yol açma riskini de taşıyor.  Araştırmacılar, bu aracın dikkatlice ve sorumlu bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguluyor. 

MBZUAI'deki bilgisayarla görme alanında yardımcı doçent olan Hisham Cholakkal, "Sahtecilikle mücadele için kamu bilinci yaratmamız ve araçlar geliştirmemiz gerekecek. Bu, bir virüs için anti-virüs geliştirmek gibi bir şey." şeklinde konuşarak, bu teknolojinin potansiyel risklerine karşı duyarlılık oluşturulması gerektiğini belirtti. Mucitler, endişelere rağmen araştırmalarını hayata geçirme konusundaki planlarını sürdürüyor. 

Etiketler Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800