Yandex yeni yapay zeka aracını geliştirdi: Karşınızda “YandexGPT 2”

Yapay zekaya olan ilgi çığ gibi büyüyor. Bu anlamda birbirleri ile kıyasıya rekabet eden devlerin arasına nihayet Yandex’te katıldı.

Güncelleme:

Yapay zekaya olan ilgi çığ gibi büyüyor. Bu anlamda birbirleri ile kıyasıya rekabet eden devlerin arasına nihayet Yandex’te katıldı. Yandex firması YandexGPT 2 modelini takipçilerine duyurdu. Yeni sürüm ile birlikte karşımıza çıkan modelin daha üretken olduğu ve verdiği cevap kalitesinin son derece arttığı görülüyor.

Son dönemde en çok konuşulan konulardan bir tanesi yapay zeka dilleri. Gerek anlatım gerekse diğer konularda daha başarılı olan modellerin üzerinde insanlar daha çok duruyorlar. İşte bu noktadan itibaren ise yapay zeka ve internet işbirliği farklı bir noktaya taşınıyor. Dünyanın sayılı teknoloji devlerinden bir tanesi olan Yandex’te kendi arama motoruna entegreli bir şekilde YandexGPT 2’yi duyurdu.

Yandex yeni yapay zeka aracını geliştirdi: Karşınızda “YandexGPT 2” resim: 0

YandexGPT 2 daha da gelişti

Dil modeli kapsamında özellikle 1.000 karaktere kadar komutları algılayan YandexGPT 2 pek çok farklı özellik sunuyor. Bunlar:

  • Analiz etme
  • Soruları cevaplama
  • Bilgileri yapılandırma
  • Metin özetleme
  • Metin üretme
  • Dil bilgisi ve yazı üslubu sağlama

Bu yapılandırma ce geliştirme sonrasında dil modelinin eski versiyonuna göre %67 oranında daha başarılı olduğu görüldü. Sorulan sorulara daha iyi yanıtlar veren YandexGPT 2 böylece farklı pek çok konuda başarı sağlaması ile dikkat çekti.

Etiketler Yapay Zeka yandex
Yorumlar
Kalan Karakter 800