X'in değeri düşüyor! Yüzde 70'i geçti

Varlık yöneticisi Fidelity Elon Musk'ın Ekim 2022'de satın aldığı Twitter'ın, eski adıyla X'in, satın alındığı tarihten itibaren %71'den fazla değer kaybettiğini duyurdu.

Fidelity, şu anda Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldığı döneme kıyasla şirketin değerinin %71,5 oranında azaldığını bildirdi. Ekim 2022'de Musk, o zamanlar Twitter olarak bilinen sosyal medya platformunu satın almak için 44 milyar dolar ödeme yapmıştı. Buna göre, Business Insider'ın haberine göre, X yatırım fonu devi, Musk'ın satın almasından bu yana hisse senedinin değerinde rutin olarak yaşanan düşüşü ve yaklaşık %71'lik değer kaybını açıkladı.

Bu durumda Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı Twitter/X'in değeri, bir yıl içinde %71,5'lik bir düşüşle 12,76 milyar dolara geriledi. 2023, X/Twitter ve reklamveren ilişkileri açısından çalkantılı bir yıl olarak kaydedildi. Temmuz ayında Musk, bir X gönderisinde şirketin reklam gelirlerindeki büyük düşüş nedeniyle zor bir mali durumda olduğunu belirtti. Musk, "Reklam gelirlerindeki %50'lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle hala negatif nakit akışı içindeyiz" şeklinde yazdı.

X'in değeri düşüyor! Yüzde 70'i geçti resim: 0

Kasım ayında, Disney ve IBM gibi şirketler, Musk'ın antisemitik bir paylaşımı desteklemesi üzerine reklamlarını X'ten çekti. The New York Times Dealbook Summit'te konuşan Musk, reklamverenlere küfür etti ve daha sonra reklamveren boykotunun "şirketi bitirebileceğini" söyledi.
 
 
 
 

Etiketler Elon Musk X
Yorumlar
Kalan Karakter 800