X yeniden isim mi değiştirecek? Elon Musk'a dava açıldı

Sürekli gündemde olan Elon Musk, Twitter'ı satın almasından sonra hız kesmiyor. Platformun adını X olarak değiştiren ünlü girişimci, sahibi olduğu son şirketi X (Twitter) üzerinden önemli bir dava ile karşı karşıya kaldı. İşte davanın nedeni...

Güncelleme:

Twitter'ı satın aldığı andan itibaren platformda pek çok değişiklik yapmayı planlayan Elon Musk, yine sürpriz yapmadı. Son olarak platformun ismini ve logosunu değiştirmesiyle gündemde büyük yankı uyandıran CEO, dava edildi. Daha önce, Elon Musk'ın Twitter'ın ismini X olarak değiştirmesiyle ilgili bazı sorunlar yaşayabileceği haberleri gündeme gelmişti. Bunun nedeni, şirketin oldukça önemli ve popüler bir marka olmasıydı. Ayrıca daha önce 1000'e yakın markanın X lisansı almış olması da bu durumu karmaşıklaştırmıştı.

Reklam ajansı, X'e dava açtı

Son haberler ise Elon Musk'ın gerçekten de başı belada olduğunu gösteriyor. ABD'de "X Social Media" adını resmi olarak kaydeden bir reklam ajansı, X'e dava açtı. Söz konusu ajans, Musk'ın şirketinin marka haklarını ihlal ettiğini iddia etti. Ayrıca şirket, bu ihlalin haksız rekabete ve çeşitli ticari uygulamalara yol açtığını savunuyor. Reklam ajansına göre X, Elon Musk'ın yaptığı yenilikler ve değişiklikler nedeniyle zaten gelir kaybına uğramış durumda.

Bu süreçle birlikte birçok kişinin aklına X'in adının tekrar değişip değişmeyeceği geldi. Yetkililer, bu isim değişikliği konusunda herhangi bir şey söylemek için henüz erken olduğunu belirtiyorlar. Ancak dava konusunda X Social Media'nın kazanma ihtimalinin düşük olduğunu da ekliyorlar.

Etiketler Elon Musk X
Yorumlar
Kalan Karakter 800