Whatsapp'ın çok kullanılan o özelliği artık Telegram'a da geliyor

Bir dizi güncelleme ve ek özelliklerin ardından, Telegram nihayet beklenen bir özelliği hayata geçiriyor. WhatsApp gibi popüler bir mesajlaşma uygulamasında bulunan "bir kez görüntüle" özelliği artık Telegram'da da kullanılabilecek. İşte detaylar...

Telegram, ocak ayındaki güncellemesi kapsamında "bir kez görüntüle" seçeneğini aktif hale getiriyor. Bu özelliğin önceki versiyonunu aslında 2023 yılının eylül ayında tanıtmıştı. Başlangıçta, Telegram bu seçeneği sadece fotoğraflar ve videolar için kullanılabilir kılmıştı.

Ancak şimdi, bir dizi yeni özellikle birlikte "bir kez görüntüle" seçeneğini genişletiyor. Bu güncellemeyle neler değişiyor?

Özellik nasıl kullanılacak? 

Telegram, video ve sesli mesajlar için kaydı duraklatma yeteneği, video veya sesli mesaj gönderirken yeni okuma zamanı kontrolleri gibi bir dizi iyileştirmeyi planlıyor.

Peki, kullanıcılar bu özellikten nasıl faydalanacak? Mikrofon simgesine basarak kaydı başlatmak yeterli olacak. Sonrasında, alıcının sesli veya video mesajını yalnızca bir kez görmesine izin vermek için "bir kez görüntüle" simgesine dokunarak yukarı çekilmesi gerekecek.

Ayrıca, Telegram aynı menü aracılığıyla sesli ve görüntülü mesajları duraklatma ve devam ettirme özelliğini de kullanıma sunuyor. Buna ek olarak, bire bir sohbetlerde karşı tarafın mesajınızı okuduğunu görebilmesi için bir özellik eklenmiştir. Ancak bu okundu bilgisini gizli tutmak istiyorsanız, bu özelliği ayarlardan kapatabilirsiniz.
 
 
 
 

Etiketler telegram
Yorumlar
Kalan Karakter 800