Whatsapp'a sesli ekran paylaşma özelliği geliyor

WhatsApp'ın ekran paylaşma özelliği, özellikle görüntülü görüşme sırasında Zoom, Google Meet gibi profesyonel rakiplerine daha da yaklaşmasını sağladı. Ancak, bu özellikteki eksikliklerden biri sesin paylaşılamamasıydı. Whatsapp bu duruma da çözüm bulmaya çalışıyor.

 WhatsApp ekran paylaşma özelliği, özellikle görüntülü görüşme sırasında Zoom, Google Meet gibi profesyonel rakiplerine daha da yaklaşmasını sağladı. Ancak, bu özellikteki eksikliklerden biri sesin paylaşılamamasıydı. Bu noktada WhatsApp, Discord'a benzer bir özellik ekleyerek çözüm sunmaya çalışıyor.

 Discord'un forumlara benzer yapısı ve öne çıkan sohbet odalarıyla dikkat çeken bir platform olduğunu biliyoruz. Discord, sesli ekran paylaşımı özelliği ile özellikle gruplar arasında film izleme veya YouTube yayını gibi etkinliklere imkan tanıyor.

Sesli ekran paylaşma imkanı

WhatsApp ekran paylaşma özelliği, artık sesli bir boyut kazanarak kullanıcılara sesli ekran paylaşma imkanı sunuyor. Bu eksiklik, uzun süredir kullanıcılar tarafından eleştiriliyordu. 

Şu an için resmi bir WhatsApp güncellemesi duyurusu yapılmamış olsa da, önemli bir sızıntı ortaya çıktı. Yeni bir güncelleme kodunda sesli ekran paylaşma notu bulundu. Kod satırlarında şu ifade yer alıyor: “Yeni: Video ve müzik sesini birlikte dinleyin. Ekran paylaştığınızda cihazınızda çalan ses, görüşmenizdeki kişilerle paylaşılacaktır.” Bu ifade, WhatsApp'ın Android için beta sürümü 2.23.25.20'de ortaya çıktı. Bu da özelliğin şu an için Android platformu için test edildiği anlamına geliyor. İlk beta denemelerinin ise yakın bir zamanda gerçekleşmesi muhtemel.

Şu aşamada özelliğin detayları bilinmese de, iş ve eğlence alanlarında önemli potansiyellere sahip olduğu açık. Ancak, bu özelliğin sesli ekran paylaşımını Netflix veya benzeri bir platformda kullanmak için engellerle karşılaşma olasılığı da bulunuyor. 

Etiketler WhatsApp
Yorumlar
Kalan Karakter 800