Vodafone ve Microsoft'tan iş birliği! 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacaklar

Vodafone ve Microsoft, yapay zeka, dijital ödemeler ve nesnelerin interneti gibi bir dizi alanda stratejik bir işbirliği ile, bu altyapılara 10 yıl içinde 1,5 milyar dolarlık bir yatırım yapma kararı aldılar.

Şirketlerin ortak açıklamasına göre, Avrupa ve Afrika'da faaliyet gösteren 300 milyondan fazla işletme, kamu kuruluşu ve tüketiciye ölçeklendirilmiş dijital platformlar sunmak amacıyla iki şirket arasında 10 yıllık stratejik bir ortaklık kuruldu.

Bu stratejik işbirliği çerçevesinde, şirketler Microsoft'un üretken yapay zeka teknolojisini kullanarak Vodafone'un müşteri deneyimini yeniden şekillendirmeyi, özellikle Avrupa ve Afrika'daki KOBİ'ler olmak üzere işletmelere yönelik yeni dijital ve finansman hizmetleri geliştirmeyi ve küresel veri merkezi bulut stratejilerini gözden geçirmeyi hedefliyorlar.

Vodafone ve Microsoft'tan iş birliği! 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacaklar resim: 0

Bu doğrultuda, Vodafone gelecek 10 yıl içinde Microsoft ile birlikte geliştirdiği bulut ve müşteri odaklı yapay zeka hizmetlerine 1,5 milyar dolarlık bir yatırım planlıyor. Aynı zamanda, Microsoft da işbirliği kapsamında Vodafone'un sabit ve mobil bağlantı hizmetlerinden yararlanacak.

Etiketler Yatırım Microsoft
Yorumlar
Kalan Karakter 800