Twitter para kazanma özelliğinde değişiklik!

Twitter, haziran ayında yapılan açıklamayla kullanıcıların para kazanma özelliğini aktif etmişti. Geçtiğimiz haftalarda bazı kullanıcılara ödeme yapan Twitter, para kazanma özelliği için gerekli kriterlerde değişikliğe gideceğini duyurdu.

Güncelleme:

Twitter, Mark Zuckerberg’in Threads hamlesinden birkaç gün sonra reklam gelirlerini kullanıcılar ile dağıtacağını duyurdu. Geliştirilen yeni sistem sayesinde Twitter kullanıcıları, attıkları Tweetlerin görüntülenme sayısıyla doğru orantılı olarak para kazanabilecek.

Ödeme eşiği 10 dolara düşecek

Para kazanma özelliğiyle ilgili açıklama yapan yetkililer, “Daha önce sadece birkaç kişiye ödeme yaptık. Bu operasyonu binlerce içerik üreticiye ölçeklendirmek, mühendislik, operasyon akışı ve destek açısından zorluklar ile gelecek.” açıklamalarında bulundu. 

Elon Musk, para kazanma programının başlangıcında 50 dolar olarak belirlenen ödeme eşiğinin 10 dolara düşürüleceğini belirtti. Bununla birlikte, kullanıcıların üç ay içerisinde elde etmesi gereken 15 milyon görüntülenme de 5 milyona düşürüldü. 

Teslaboomermama adlı bir kullanıcı, Temmuz ayında 2.709 tweet gönderdiğini ve bunun 10 milyondan fazla oluşturduğunu söyleyen bir Google e-tablosu yayınladı. Toplamda 698 dolar ödeme alan kullanıcının ilk seferde bin görüntülenme başına aldığı 0.618 doların, 0.066 dolara düştüğü görülüyor. (Shiftdelete)

 

Etiketler Threads Twitter
Yorumlar
Kalan Karakter 800