Twitter, kullanıcılarına ödeme yapmaya başladı

Twitter CEO’su Elon Musk, Haziran ayında attığı bir tweetle Twitter’ın bazı kullanıcılara ödemeler yapacağını duyurmuştu. Twitter bunun üzerine bazı kullanıcılara ödeme yapmaya başladı.

Güncelleme:

Twitter’ın içerik oluşturucular için reklam geliri paylaşım programı resmen başladı. Bildirilenlere göre Blue abonelerine ödeme yapmaya başlandı. Bazı yüksek profilli kullanıcılar gelen para yatırma işlemleriyle ilgili bildirimler aldıklarını bildirdi. Öyle ki bir kullanıcı, bu ödemeyi Twitter’da paylaşarak neredeyse 25 bin dolar kazandığını duyurdu. Elon Musk da gönderinin altına “tebrikler” yazdı.

Twitter, kullanıcılarına ödeme yapmaya başladı resim: 0

Program, reklamları yönlendiren popüler içeriğe katkıda bulunan içerik oluşturucuları teşvik etmeyi amaçlıyor. Yeni Blue aboneliklerini artırırken Twitter’ın para kazanmasına yardımcı olan hesapları ödüllendiriyor. Twitter yardım makalesinde program hakkında, “Bu, içerik oluşturucuların gönderilerine verilen yanıtlardaki reklam gelirinden pay alabilecekleri anlamına geliyor” bulunuyor.

Twitter’dan hangi kullanıcılar para alabiliyor?

 

Twitter  projeyi, “Bu, insanların doğrudan Twitter’dan hayatlarını kazanmalarına yardımcı olma çabamızın bir parçası.” olarak değerlendiriyor. Twitter’dan para almak, son üç ayın her birinde en az beş milyon gönderi gösterimi olan Twitter Blue veya “Onaylı Kuruluşlar” aboneleri için geçerli.

Bu şartları sağlayanların ek olarak bir insan incelemesinden geçmeleri ve şirketin İçerik Oluşturucu Abonelikleri politikalarına uymaları da gerekiyor. 

Twitter uygun kullanıcılara bir Stripe hesabı kullanarak ödemeyi yapıyor.

Twitter Blue abonelik ücreti ne kadar?

Yeni Twitter Blue ücretleri:

  • Web'de aylık 8 $ veya yıllık 84 $,
  • iOS'te uygulama içi satın alma olarak aylık 11 $ veya yıllık 114,99 $ 
  • Android'de uygulama içi satın alma olarak aylık 11 $ veya yıllık 114,99 $  fiyatlandırma üzerinden satın alınabiliyor. 
Etiketler Elon Musk Twitter
Yorumlar
Kalan Karakter 800