TV'den Youtube izleyenlere müjde! Reklamlar azalıyor mu?

Youtube, videoları akıllı televizyonlarından izleyenler için reklamlarla ilgili yeni bir karar aldığını duyurdu. İşte detaylar...

YouTube kullanıcıları, akıllı televizyonlarda ve diğer cihazlarda sıkça karşılaştıkları rahatsız edici reklam politikalarından şikayetçi.  YouTube Premium aboneliği olmayan kullanıcılar, akıllı televizyonlarından YouTube'a giriş yaptıklarında çok sık aralıklarla reklam görüyor ve bu da izleme deneyimini olumsuz etkiliyor. YouTube, bu sorunu çözmek için yeni bir yaklaşım geliştiriyor.

YouTube, akıllı TV'ler, Apple TV ve oyun konsolları gibi cihazlarda reklam gösterimini değiştirmeyi deniyor. Platform, bu cihazlarda daha uzun sürelerde ancak daha az sıklıkta reklam araları sunmayı planlıyor. Temel amaç, reklamları izlediğiniz platforma daha iyi uyumlu hale getirerek kullanıcı deneyimini iyileştirmek...

Hızlı reklam araları mı olacak?

Mobil cihazlarda daha kısa içerikler izlemeye alışkın olabilirsiniz, bu nedenle kısa ve hızlı reklam araları burada mantıklı olabilir. Ancak televizyon platformunda durum farklı. YouTube, ABD'de cihazlardan izlenen içeriğin ortalama 21 dakika olduğunu belirtiyor, bu nedenle kısa reklam araları bu uzun içeriklerle uyumsuz olabilir.

YouTube, kullanıcıların reklamları daha uzun bir videonun içinde görmeyi tercih ettiğini belirten bir araştırmaya dayanarak bu kararı aldığını söylüyor. Yani, reklam politikası, televizyonda izlediğiniz diziler gibi olacak; uzun bir süre boyunca reklam görmeyeceksiniz, ancak gördüğünüzde bir reklam dizisiyle karşılaşacaksınız, yani reklamlar daha uzun sürecek.

YouTube, kesintileri minimumda tutmanın önemli olduğuna inanıyor ve daha uzun ama daha az sık reklam arası vermenin mantıklı bir yol olduğuna inanıyor. YouTube'un bu planı nasıl uygulayacağı henüz kesinleşmemiş durumda. Örneğin, saat başına dört dakikalık bir reklam mı verilecek yoksa genel olarak daha fazla reklam gösterilip gösterilmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. 

Etiketler Youtube reklam
Yorumlar
Kalan Karakter 800