Türkiye'nin ilk yerli yapay zekası! MAIN tanıtıldı

HAVELSAN, MAIN adlı yerli yapay zeka ürününü Ankara'da tanıttı. İşte MAIN ile ilgili detaylar...

Güncelleme:

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yazılım mühendisliği ihtiyaçlarına odaklanan bir firma olarak bilinirken, son bir yıldır dünya genelinde yoğun ilgi gören yapay zeka destekli platformlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Firma, MAIN adlı yerli yapay zeka platformunu tanıtmak amacıyla Ankara'da gerçekleştirilen lansman ile bu alandaki iddiasını ortaya koydu.

MAIN, Türkçe tabanlı bir yapay zeka platformu olup, kurumların kendi iç ağlarında faaliyet gösteren ve kendi verilerinden beslenen bir yapay zeka sistemini temsil ediyor. Bu platform, kurumların gizli verilerini koruyarak, dışarıya sızdırmadan kendi verilerini kullanarak yapay zeka uygulamaları geliştirmelerine imkan sağlıyor.

Türkiye'nin ilk yerli yapay zekası! MAIN tanıtıldı resim: 0

Tamamen yerli verilere dayalı platform

Yerli yapay zeka platformu, özellikle veri güvenliğine büyük önem vererek, kurumların verilerinin güvenliğini sağlayarak ve kullanılan uygulamaların performansını artırarak dikkat çekiyor. Açık kaynak teknolojisi kullanılarak geliştirilen MAIN, dış üçüncü taraf yazılımlara bağımlı olmaksızın tamamen yerli verilere dayalı bir platform olarak öne çıkıyor.

Açık kaynak kodlu olarak geliştirilen MAIN, ilk olarak HAVELSAN ve kamu kurumlarında kullanılacak ve aynı zamanda yerli yapay zeka alanındaki girişimlere altyapı desteği sunacak. Dil öğrenme, akıl yürütme, algılama ve planlama sistemlerini içeren dört temel bileşeni bulunan bu platform, çeviri modülünde ise çeşitli dilleri kullanabilme yeteneği ile öne çıkıyor. MAIN, görüntü ve ses işleme özelliklerini de bünyesinde barındırıyor ve Havelsan tarafından büyük dil modeli için patent başvurusunda bulunuldu. 

Etiketler Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800