Türkiye’nin dördüncü mobil operatörü! Starlink ile telefon çekmemesi sorunu ortadan kalkacak

Bilindiği üzere Starlink, uzaydan dünyaya internet sağlayan bir hizmet olarak 2020'de lansmanını gerçekleştirdi ve gün geçtikçe faaliyet gösterdiği ülke sayısını artırıyor. Bu hizmet, yakın bir zamanda baz istasyonlarını tarihe karıştıracak bir yenilikle adeta seviye atlayacak.

Yeni projeye "Direct to Cell" adı veriliyor ve dünyanın dört bir yanındaki LTE destekli telefonlara metin, ses ve verilere kesintisiz bir şekilde erişim sağlayacak bir özellik olarak tanımlanabilir. Şirketin web sitesinde verilen bilgilere göre, bu yeni özellik, gökyüzünü görebildiğiniz her yerde mesajlaşma, arama yapma ve çok daha fazlasına olanak tanıyacak.

Direct to Cell nedir? 

Direct to Cell özelliği için uzayda bir cep telefonu kulesi gibi görev yapacak ve standart bir dolaşım donanımına benzer şekilde ağ entegrasyonuna olanak tanıyan gelişmiş bir eNodeB modemine sahip Starlink uyduları kullanılacak. Bu uydular SpaceX'in Falcon 9 roketleriyle uzaya fırlatılacak.

Bu özellik kademeli olarak kullanıma açılacak. Şirketin web sitesinde 2024 yılında mesajlaşmanın, 2025 yılında sesli görüşmenin ve Nesnelerin İnterneti'nin (IoT) kullanılabilir olacağı bilgisi veriliyor. Bu da demek oluyor ki, bu özellik kullanıma sunulduktan sonra en kritik anlarda telefonun çekmemesi gibi sorunları ortadan kaldıracak.

Yeni özelliğin ülkemize de gelmesi muhtemel. Son dönemde SpaceX ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerinin Türkiye'de Starlink hizmetini kullanıma sunmak için görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da, yakın bir zamanda önemli gelişmelerin olması bekleniyor.

(Shiftdelete)

Etiketler Elon Musk Starlink
Yorumlar
Kalan Karakter 800